Kanta-Häme

YIT hakee rakennuslupaa Velssin asfalttiasemalle

YIT haluaa siirtää Tiiriön asfalttilaitoksensa Siirin lähelle Velssiin, mitä Siirin asukkaat vastustavat.

YIT Infra oy hakee kaupungilta rakennuslupaa Velssiin sijoittuvaa asfalttiasemaa varten.

Kaupungin rakennusvalvonnan kuulutus asiasta löytyy kaupungin nettisivulta ja julkaistaan lauantain Kaupunkiuutisissa.

Kuulutuksessa kerrotaan, että hakemusasiakirjat ovat nähtävänä palvelupiste Kastellissa (joka sijaitsee väistötiloissa Keskustalossa Palokunnankadulla) sekä rakennusvalvontatoimistossa Raatihuoneenkatu 9:ssä.

Rajanaapureilla on mahdollisuus jättää kirjallinen huomautus 22.10. mennessä.

Asfalttiaseman siirtoa vastustavien edustajat tapasivat kaupungin johtoa syyskuun lopussa. Kuvassa Markku Nuutila (oik.) ja apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Velssiin suunniteltu asfalttiasema on herättänyt lähistöllä sijaitsevan Siirin asukkaissa vastustusta. Syyskuun lopussa lähiseudun asukkaat luovuttivat kaupungille yli 800 henkilön allekirjoittaman asfalttiasemaa vastustavan adressin.

YIT on jo saanut suunnittelutarveratkaisun kaupungilta asemaa varten.

YIT haluaa siirtää Tiiriössä nykyään toimivan asfalttiasemansa Velssiin. Tiiriön asukkaat ovat jo pitkään valittaneet Tiiriön asfalttilaitoksen aiheuttamista hajuhaitoista.

Enemmän aiheesta: Velssin asfalttiaseman tieltä peruttu jo tonttikauppoja – asukkaat iskivät vastaan adressilla ja kantelulla oikeusasiamiehelle

Lue myös: Velssin asfalttiasemasta käytiin kiihkeää keskustelua

Kun myös Siiristä on tullut vastustusta, YIT on varmuuden vuoksi hakenut kaupungilta jatkoa vuokrasopimukselleen Tiiriössä. Näin YIT:llä on keväällä paikka jossa toimia, mikäli se ei pääse rakentamaan Siirin asfalttiasemaa ajoissa.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina vuokra-ajan jatkamisesta Tiiriössä vuoden 2021 loppuun saakka, ja tuon jälkeen vuokrasopimus jatkuu molemminpuolisella kuuden kuukauden irtisanomisajalla. HÄSA

Päivän lehti

27.1.2020