Kanta-Häme

YIT haluaa uuden Sairionrannan tontin pysäköintiin

YIT esittää Hämeenlinnan kaupungille Sairionrannan kaavamuutosta, jolla ratkaistaisiin alueen pysäköintiongelma. Kaavamuutoksen jälkeen rakennusliike voisi rakentaa alueen valmiiksi.

Sairionrannan rakentaminen on ollut pysähdyksissä sen jälkeen, kun YIT sai viime vuonna valmiiksi toistaiseksi viimeisen alueen kerrostalon. Alueella on rakentamattomana yksi kerrostalotontti ja kaksi rivitalotonttia.

– Olemme esittäneet tonteille kaavamuutosta niin, että alueelle saisi rakentaa yhden ison kerrostalon ja sinne muodostettaisiin pysäköintitontti, kertoo YIT:n yksikönjohtaja Sami Viitanen.

YIT:n kahdella rakentamattomalla rivitontilla on kummallakin 600 kerrosneliötä rakennusoikeutta. Kerrostalotontin rakennusoikeus on 900 kerrosneliötä.

Kaavamuutoksen jälkeen YIT:lle jäisi yhdelle kerrostalotontille 2 100 kerrosneliötä rakennusoikeutta eli yhtä paljon sillä on nytkin. Yhtiö rakentaisi kerrostalotontille nelikerroksisen asuintalon.

– Olemme kuulleet ja lukeneet lehdestä pysäköintiongelmasta. Tavoitteena on, että kaavamuutoksella pysäköintiin saataisiin tontti, Viitanen sanoo.

Sairionrannan tonteilla on vain yksi auton pysäköintipaikka kutakin asuntoa kohti. Kaduilla pysäköinti on kielletty, koska autot tukkisivat kulun hälytysajoneuvoilta.

Pysäköintiongelmaan havahduttiin vasta, kun alue alkoi täyttyä ja kaupunki kielsi kaduille pysäköinnin. Asukkaat ja heidän vieraansa käyttävät nyt rakentamattomia tontteja autojen pysäköintiin. Jos tontit rakennettaisiin kaavan mukaisesti, autot pitäisi jättää kauas Sairionrannan ulkopuolelle.

Sairionrantaan on jo kaavoitettu yksi pysäköintitontti lähelle rautatien tasoylikäytävää, mutta sitä ei ole rakennettu.

– Alueelle tarvitaan molempiin päihin pysäköintialue. Rakentamattomat tontit ovat vastakkaisella puolella kuin pysäköintitontti, turkistehtaan puoleisessa päässä.

Hämeenlinnan kaupunki ei ole rakentanut pysäköintialuetta, joka on lähellä Sairionrannan tasoristeystä. Julkisuudessa on kerrottu, että tonttia pidetään pinnanmuodoiltaan huonona pysäköintipaikaksi.

YIT ei ota kantaa, kuka rakentaisi pysäköintialueen Sairionrannan uudelle pysäköintitontille ja kenen omistukseen se tulisi.

– Asiat ovat sellaisia, että ne ovat sovittavissa, Viitanen sanoo.

YIT:n Viitanen kertoo keskustelleensa Hämeenlinnan kaupungin edustajien kanssa kaavamuutoksesta. Yhtiöllä ei ole kuitenkaan tiedossa, millä aikataululla kaavamuutos saattaisi edetä.

– Meillä on toivomus, että kaupunki ottaisi kaavamuutoksen työn alle tänä vuonna. HäSa

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic