Kanta-Häme

YIT kaavailee radan varteen toimistotaloa

Jos YIT Rakennus oy:n suunnitelmat toteutuvat, nousee Keinusaareen, Hilpi Kummilan tien ja radan väliin lähivuosina uusi toimistotalo.

Hilpi Kummilan tie 1:ssä sijaitsevan tontin omistaa VR. Neuvottelut tonttikaupoista ovat yhä kesken.

Toimistotalo Hilpiksi nimettyä kohdetta on ennakkomarkkinoitu jo jonkin aikaa. Toimistorakentamispalveluista vastaavan yksikön johtaja Matti Sarikkola kertoo kiinnostusta olleen, mutta esisopimusvaiheeseen ei neuvotteluissa ole vielä päästy.

– Toimitilamarkkinointi on ollut varsin haastavaa viime ja tänäkin vuonna. Asiakkaiden saaminen on tiukassa, mutta kyllä hanketta viedään suunnitellusti eteenpäin, Sarikkola sanoo.

Suunnittelu voisi alkaa ensi vuonna

Viisikerroksiseen toimistorakennukseen on tulossa erikokoisia toimistotiloja. Rakennuksen kokonaislaajuudeksi on kohdesivuilla ilmoitettu 3 900m2.

Pysäköintiä koskevat ratkaisut ovat yhä auki, alustavasti on puhuttu 50 autopaikasta.

– Rakennukseen voisi sijoittua lähinnä pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka hakevat tiloja hyvien liikenneyhteyksien varrelta. Yhteydenotot ovat olleet laidasta laitaan. On tiedusteltu puhdasta toimistoa, mutta myös pääkaupunkiseudulla toimivat yritykset ovat tiedustelleet tiloja sivupisteitä varten.

Alustavan arvion mukaan kohde voisi valmistua vuonna 2016. Tämä tavoite on Sarikkolan mukaan todennäköisesti kuitenkin liian optimistinen.

– Tässä markkinatilanteessa hankkeen varsinainen suunnittelu voisi alkaa vuoden 2015 alussa, ja silloin valmistuminen menisi väistämättä joko vuoden 2016 loppuun tai 2017 alkuun.

Itse rakentamispäätös vaatisi, että vuokrausaste olisi noin 50–70 prosentissa. Lisäksi YIT Rakennus oy etsii kohteelle yhä sijoittajaa. Hämeessä YIT:llä ei ole Sarikkolan mukaan muita vastaavia kohteita suunnitteilla. Pääkaupunkiseudulla vastaavia toimistorakennushankkeita on vireillä kolme. (HäSa)