Kanta-Häme

Yksi muutos kunnanhallituksen kokoonpanoon Hattulassa

Hattulan kunnanhallituksen valinta meni Hattulan valtuustossa niin kuin etukäteen uumoiltiinkin. Vanha hallitus jatkaa muuten, mutta yksi kokoomuksen edustaja vaihtuu.

Oli jo etukäteen tiedossa, että kokoomuksen Pia Yli-Pirilä halusi henkilökohtaisista syistä jättää hallituksen. Hänen tilalleen tuli kokoomusryhmän ehdotuksesta Elina Hanska, joka ei ole valtuutettu.

Ventola jatkaa hallituksen johdossa

Kunnanhallituksen valinta ei herättänyt minkäänlaista keskustelua. Kokoomuksen ryhmäjohtaja Arto Viljanen luki paperistaan kaikkien ryhmien ehdotukset kunnanhallituksen jäseniksi ja puheenjohtajistoksi, ja se oli siinä.

Kunnanhallituksessa jatkavat Kari Ventola (kok., puheenjohtaja), Erkki Pänkäläinen (kok.), Hellevi Luopajärvi (sd., 1. varapuheenjohtaja), Ville Myllymäki (sd.), Tuula Mäenpää (sd.), Pentti Pietilä (kesk.), Ritva Viitala (kesk., 2. varapuheenjohtaja) ja Aarre Lindeman (ps.).

Kunnanhallituksen puheenjohtajaksi uudestaan valittu Kari Ventola korosti kiitospuheessaan luottamuksen tärkeyttä ja erityisesti kunnanhallituksen ja johtoryhmän välistä luottamusta.

– Sen homman pitää toimia. Johtoryhmä on dynamo, joka pyörittää kunnan organisaatiota.

Juuri muita asioita valtuuston listalla ei ollutkaan, mutta puheenvuoroja käytettiin kohdassa Muut asiat.

Valtuustoaloite kirjastosta

Matti Kortesaari (kesk.) jätti keskiryhmien valtuustoaloitteen, jossa arvosteltiin kirjaston aukioloaikojen supistamista ja esitettiin, että kirjasto voisi olla auki lauantaisin.

– Hattula on suomen kielen kunta ja kulttuurikunta, ja silti kulttuuripalvelut ovat säästöjen kohteina, Kortesaari kritisoi.

Mari Monto (vihr.) kommentoi tähän, että valtuuston pitäisi pystyä osoittamaan kirjastolle sellaiset määrärahat, että henkilökuntaa saadaan riittävästi.

Matti Puotila (kok.) ei tehnyt valtuustoaloitetta, mutta toivoi kolmen asian eteenpäinmenoa. Nämä asiat ovat Merven teollisuusalue, ikääntyneiden palvelutalon rakentaminen kunnan keskustaan ja liikenneympyrän rakentaminen Kinnalantien ja Hattulantien risteykseen.

Liian iso hanke kuntavetoiseksi

– Merven teollisuusalue on jättiläissuuri hanke. Toivon, että siinä unohdetaan kuntavetoisuus ja pyritään saamaan sille maakunnan hartiat. Se ei mene eteenpäin hattulalaisten resursseilla, vetovoima pitää saada muualta.

Ikääntyneiden palvelutalo sopisi Puotilan mielestä vanhan kunnantalon paikalle.

Äskettäin 70 vuotta täyttänyt Puotila sai ennen kokousta kunnan lahjan ja onnittelut. (HäSa)