Kanta-Häme

Yksi uusi katu Parolaan tänä vuonna

Parola on saamassa Haljamiin uusia katuja. Kyseessä on yksityisten omistama asemakaavoitettu tonttialue, jossa on sekä rakennettuja että rakentamattomia tontteja.

Uudet kadut ovat Taiminkuja, Irjankuja ja Paavonkuja. Näistä vain Paavonkuja on jo rakennettu, vaikkakaan ei minkään katusuunnitelman mukaan. Myös suurin osa Paavonkujan tonteista on jo rakennettu.

Katu ensin, sitten talo

– Irjankujalta on myyty yksi tontti, ja sinne on pakko saada kunnallistekniikka, jotta tontinostajat pystyvät rakentamaan sinne, selvittää Hattulan kunnan vs. tekninen johtaja Arja Kauppi.

Hän huomauttaa, että kunta on velvollinen rakentamaan katualueet siinä vaiheessa, kun kaava alkaa toteutua. Kunta myös lunastaa katualueet maanomistajilta itselleen.

Irjankuja aiotaan rakentaa ensimmäiseksi, siis jo tänä vuonna. Muiden katujen rakentamisaikataulu selviää myöhemmin.

Irjankujan ja Haljamintien kulmauksessa on ennestään yksi talo. Kiinteistölle on myönnetty väliaikainen liittymälupa Haljamintieltä, joka muuten on liittymäkieltoaluetta.

Taiminkujan kohdalla peltoa

Tulevan Taiminkuja varrella taloja ei ole. Alue on nykyään vuokrattu viljelyskäyttöön.

Paavonkujan linjauksessa on ongelmana se, että yksi talousrakennus sijoittuu tiealueelle. Tämä asia selvitetään katualueen lunastuksen yhteydessä.

Hattulan kunnanhallitus päätti maanantaina katualueiden haltuunotosta. Lisäksi se päätti asettaa katusuunnitelmaehdotukset nähtäville kahden viikon ajaksi. (HäSa)

 

 

 

 

Menot