fbpx
Kanta-Häme

Yksiö vaihtui asuntoautoon

Humppilalainen Leevi Hautamäki kaupitteli kesäkuussa tuolloin koko omaisuuttaan 50 000 euron pakettihintaan päästäkseen kahdeksi vuodeksi maailmaa kiertämään.

– Sitä oikeaa ostajaa ei vain löytynyt vielä ensimmäisen kuukauden aikana. Jossain vaiheessa aloin leikitellä ajatuksella, että jospa vaihtaisin asunnon suoraan asuntoautoon. Tuskin olin ehtinyt edes puhua asiasta kenellekään, kun ykskaks eräänä päivänä sähköpostissa oli viesti, jossa tarjottiin asuntoautoa vaihtokaupassa asunnosta, Leevi Hautamäki ihmettelee.

Yhteydenoton takana oli Klaukkalassa asuva nainen, joka oli sattunut näkemään Hautamäen ilmoituksen Tori.fi-palvelussa. Nainen tarjosi Hautamäelle tarpeettomaksi jäänyttä asuntoautoa.

– Vaihdoimme viestejä ehkä viikon ajan mahdollisista kaupoista ja mitä siihen sisältyisi, jonka jälkeen sovimme, että he tulevat näyttämään autoa ja vilkaisemaan asuntoa.

Hautamäki tiesi löytäneensä hakemansa.

– Jo ensimmäisellä silmäyksellä autoon tiesin lähes varmasti, että tämä se on.

Lopullisessa kaupassa Hautamäki sai asuntoauton ja nainen kerrostaloyksiön huonekaluineen. Henkilöauto, maastopyörä, elektroniikka, ministudio ja muu henkilökohtainen omaisuus eivät kuuluneet kauppaan, vaan ne Hautamäki myy matkakassaa kartoittaakseen erikseen.

– Sain todella laadukkaan, hyväkuntoisen ja juuri sopivan kokoisen sekä vähän ajetun asuntoauton. Ostaja taas sai itselleen uuden vuokrakohteen, jonne jäin vielä toistaiseksi asumaan vuokralle, kunnes löydämme uuden vuokralaisen tilalleni.

Hautamäki mainitsee kaupan plussaksi, että auton arvo oli tällä hetkellä suhteessa parempi kuin asunnon.

– Miinuksena kaupassa on ehkä se, että auton arvo laskee paljon nopeammin kuin kiinteän asunnon. Moni onkin sanonut, että olikohan ihan kannattava kauppa, mutta vaihdoksen mahdollistamat kokemukset painavat varmasti paljon enemmän kuin vain auton rahallinen arvo. Omasta mielestäni olen silti kodin omistaja, vaikka koti olisikin renkailla liikuteltavaa mallia.

Hautamäki on täysin lumoutunut uudesta kodistaan, joka on valoisa, tilava ja kodikas. Autosta löytyy Hautamäen tarpeisiin pakolliset asiat, kuten ilmastointi, vakionopeudensäädin ja varashälyttimet.

– Ne muutamat pienet puuttuvat asiat, kuten aurinkosähköjärjestelmä, kunnollinen musiikintoisto, radio ja televisio vain maustavat matkalle lähtöä, kun pääsee tutustumaan ja askartelemaan auton parissa jo hyvissä ajoin ennen reissua.

Matkabudjettia Hautamäki kartuttaa tekemällä työtä rakennusalalla lähes yötä päivää.

– Tarkoitus on ensin saada auto huollettua ja varusteltua sillä hinnalla kuin siihen tulee menemään, sitten myydä kaikki ylimääräinen tavara pois ja saada säästöön vähintään 10 000 euroa reissaamista varten, jotta ei tarvitse heti rajan ylityksen jälkeen alkaa miettiä mahdollista työpaikkaa ulkomailta, Hautamäki naurahtaa.

Hautamäellä on työsopimus voimassa tämän vuoden loppuun, jotta hän saa rauhassa hoidettua asiansa kuntoon ennen reissun alkua. Miehen on tarkoitus suunnata maailmalle ensi vuoden alussa. Nykyisellä budjettisuunnitelmalla olisi tarkoitus pysyä tien päällä ainakin vuosi, toinen jos töitä löytyy.

– Tai sitten koko loppuelämä jos kipinä ja unelma vievät vielä silloinkin eteenpäin. Paluupäivämäärää, jos paluuta Suomeen ikinä tuleekaan, ei ole kiveen hakattu. HÄSA

Leevi Hautamäen matkavalmisteluja voi seurata muun muassa Youtube-kanavalla nimeltä: Rodas – Road of Dreams and Stories.

Menot