Kanta-Häme

Yksityinen lapsiparkki aloitti

Hämeenlinnassa avattiin viime lauantaina ensimmäinen yksityinen 1–6-vuotiaille tarkoitettu lapsiparkki. Ideana on, että lapsen vanhemmat tai huoltajat voivat jättää lapsen luotettavaan hoitoon parin tunnin ajaksi asioiden hoitoa tai oman vapaa-ajan hankkimista varten.
 
– Vastaavalla periaatteella ei tietojeni mukaan toimi yhtään lapsiparkkia koko valtakunnassa. Kauppakeskuksissa niitä on, mutta me emme ole sidottu mihinkään kauppakeskukseen, Iloks´– Iloa lapsille -yrityksen perustanut Senja Höök kertoo.
 
Käytännön töissä häntä auttaa aviomies Jorma Höök, mutta varsinainen hoitovastuu on ”Nenna Höökillä”. Ainakin alkuvaiheessa toimintaa pyörittää pariskunta kahdestaan.
 
Hoitomaksu on 12 euroa ensimmäiseltä tunnilta, sen jälkeen kolme euroa jokaiselta varttitunnilta.
Idea on, että kuka tahansa voi tuoda 1–6-vuotiaan lapsen korkeintaan kahdeksi tunnuksi päivässä hoitoon. Hoidon aikana leikitään, luetaan ja pidetään hauskaa, mutta ruoka ja juomat eivät kuulu palvelutarjontaan eikä omia eväitäkään voi ottaa mukaan.
 
– Erikoistapauksissa hoitoaikaa voidaan pidentää, mutta kaksi tuntia on arvioitu pienelle lapselle sopivaksi ajaksi. Otan myös ennakkovarauksia, kun vanhemmalla on esimeriksi lääkäri- tai parturiaika tiedossa, mutta pääsääntöisesti asiakas kävelee suoraan kadulta sisälle, Höök kertoo.
 
Heti avajaispäivänä Simo Kainuunkangas kävi tutustumassa tyttäriensä Hillan ja Saaran kanssa uuden palvelutarjontaan.
 
– Uskon, että perheemme käyttää tätä mahdollisuutta usein. Itse käyn töissä Helsingissä ja vaimo toimii yrittäjänä. Päivähoitoajan eivät millään natsaa aina kohdalleen, joten tällainen mahdollisuus antaa liikkumavaraa.
 
Myös poikansa Juliuksen kanssa avajaispäivänä tiloihin tutustunut Henna Koljonen näki uudella palvelutoiminnolla tilasta.
 
Alkuvaiheessa lasten päiväparkki on avoinna tiistaista perjantaihin kello 9–12 ja 14–18 sekä lauantain kello 9–15.
 
Iloks´ -lapsiparkki sijaitsee Kaviokadulla Kauppakeskus Tavastilan kiinteistössä, tulevaa Kauppakeskus Goodmania vastapäätä.