fbpx
Kanta-Häme

Yle: Kansalliskirjasto otti nuorten suosiman keskustelupalstan kokoelmiinsa - Demittäjien tekstit jäävät talteen

Nuorten suosiman keskustelupalstan viestit säilöttiin tuleville sukupolville.
Demi-lehti lopetettiin viime keväänä ja palvelun verkkosivut ovat sulkeutuneet. Keskustelupalstan sisältö on kuitenkin taltioitu Kansalliskirjastoon.
Demi-lehti lopetettiin viime keväänä ja palvelun verkkosivut ovat sulkeutuneet. Keskustelupalstan sisältö on kuitenkin taltioitu Kansalliskirjastoon.

Kansalliskirjasto on arvioinut viime keväänä lopetetun teinilehti Demin verkkokeskustelupalstan niin arvokkaaksi, että palstalle vuosien saatossa kertyneet keskustelut pelastettiin turvaan Kansalliskirjaston kokoelmaan.

Asiasta kertovat Yle uutiset sekä Tivi.

Vuonna 1998 perustetun Demin verkkokeskusteluissa demittäjiksi itseään kutsuneet keskustelijat kirjoittivat avoimesti anonymiteetin suojissa erityisesti nuorten tyttöjen ja naisten näkökulmasta, Yle kertoo. Yleisinä puheenaiheina olivat terveys, koulu sekä ystävyys- ja perhesuhteet.

– Keskustelut kuvaavat tyttöjen ja naisten maailmaa omintakeisella tavalla. Sivustosta on tehty tutkimuksia jo sen olemassa olon aikana, kertoi Kansalliskirjaston palvelupäällikkö Aija Vahtola Ylelle.

Demin entinen päätoimittaja Päivi Lehtomurto kertoi Ylelle Demin olleen ainutlaatuinen yhteisö nuorille ja erityisesti tytöille sekä sukupuolivähemmistöille.

– On tärkeää tallentaa nuorten arkea ja ajatuksia maailmasta. Varsinkin, kun monien somekanavien sisältö on nykyään katoavaa, hän sanoo.

Kansalliskirjasto kerää ja säilöö kotimaisia julkaisuja kaikissa muodoissaan. Nykyisin se taltioi myös verkkosivuja ja sosiaalisen median sisältöjä. HäSa

Menot