Kanta-Häme

Yle: Keskustalle lisäpaikka Hämeessä

Ylen Taloustutkimuksella teettämän vaalipiirikohtaisen ennusteen mukaan keskusta saisi nykykannatuksellaan eduskuntavaaleissa lisäpaikkoja kaikista vaalipiireistä.

Kaikkiaan keskusta saisi 56 kansanedustajaa, ja esimerkiksi Oulun vaalipiirissä paikkamäärä nousisi nykyisestä kuudesta kymmeneen. Hämeessä puolue lisäisi edustajamääräänsä kahdesta kolmeen.

Ylen tutkimuksen mukaan Vihreät saisi Hämeessä yhden kansanedustajan. Tällä hetkellä sillä ei ole eduskunnassa yhtään paikkaa Hämeen vaalipiiristä.

Yhden paikan Hämeessä menettäisivät SDP ja perussuomalaiset. Ennallaan paikkamäärä pysyisi Kokoomuksella (3), kristillisdemokraateilla (1) ja Vasemmistoliitolla (1).

Kokoomus menettäisi koko maassa 11 paikkaa eli paikkoja kahdeksassa vaalipiirissä. Lapissa se menettäisi ainoan paikkansa. Perussuomalaisten menetys jäisi kahdeksaan ja SDP:n seitsemään paikkaan.

Vihreät lisäisivät kansanedustajamääräänsä viidellä ja Vasemmistoliitto kolmella. RKP menettäisi yhden ja kristillisdemokraatit kaksi paikkaa.

Vaalipiirikohtainen paikkaennuste perustuu 3.3.–19.3. tehtyihin puoluekannatuskyselyihin, ja sen yhteinen otos on 19 530 henkilöä. Hämeen piirissä kyselyyn vastasi 724 ihmistä. (STT-HäSa)

Menot