Kanta-Häme

Yle: Nuuskan myynnin laillistaminen saa kannatusta eduskunnassa

Merja Kyllönen (vas.) aikoo esittää hallitukselle poikkeusluvan hakemista EU:sta haittojen vähentämiseksi.
Nuuskaa saa EU:n alueella myydä vain poikkeusluvalla. Kauppa on sallittua vain Ruotsissa. Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen
Nuuskaa saa EU:n alueella myydä vain poikkeusluvalla. Kauppa on sallittua vain Ruotsissa. Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen

Nuuskan maahantuonnin ja myynnin laillistamista kannattavia kansanedustajia löytyy lähes jokaisesta eduskuntaryhmästä, kertoo Yle uutiset.

Yle lähetti kyselyn kaikille kansaedustajille. 49 kyselyyn vastanneesta kansanedustajasta 18 oli laillistamisen puolesta, 24 vastaan ja 7 ei osannut tai halunnut kertoa kantaansa.

Hämeen vaalipiirin 14 kansanedustajasta kyselyyn vastasivat Johannes Koskinen (sd.), Lulu Ranne (ps.) ja Päivi Räsänen (kd.), jotka kaikki vastustivat laillistamista.

 

Yle: Suomi joutui vaikeuksiin taistelussa nuuskaa vastaan – ja siksi moni nuuskaa vastustanut kansanedustaja haluaisi nyt laillistaa sen (22.9.2018)

 

Nuuskan myyminen on EU:ssa sallittu poikkeusluvalla vain Ruotsissa. Ylen mukaan vasemmistoliiton Merja Kyllönen aikoo esittää hallitukselle, että myös Suomi aloittaisi neuvottelut poikkeusluvasta.

Hän kertoo Ylelle vastustavansa nuuskaamista, mutta uskoo Suomen voivan torjua sitä parhaiten laillistamalla.

– Me ei enää hallita tätä ongelmaa. Nuuskaaminen kasvaa salaa ja se on lisääntynyt varsinkin alaikäisten parissa. Olen saanut maakunnista opettajilta viestejä, että jopa käytettyä nuuskaa myydään eteenpäin, Kyllönen kertoo Ylelle.

Nuuskan myymisen laillistamalla Suomi saisi Kyllösen mukaan verotuloja haittojen vähentämiseen sekä myös tietoa nuuskan todellisesta käytöstä. HäSa

 

Lue myös: Käytetty nuuska kelpaa Hämeenlinnan koululaisille – Ei nuuskalle -kampanjalla halutaan vaikuttaa siihen, että käyttöä ei edes aloitettaisi (3.9.2018)

Lue myös: Facebook hylkää nettikirppisten ilmoituksia urakalla – Rintapumppua ei saa myytyä, mutta nuuskaa löytää helposti (13.8.2019)

Lue myös: Aiemmin urheilijoiden paheeksi mielletty nuuska on nyt kaikkien huulilla (20.9.2018)