Kanta-Häme

Yle Radio Suomi on jälleen kuunnelluin radiokanava - Eniten radiota kuuntelevat yli 55-vuotiaat

Viime vuonna radiota kuunneltiin keskimäärin kaksi tuntia ja 40 minuuttia. Se oli kahdeksan minuuttia vähemmän kuin toissa vuonna.
Viime vuonna radiota kuunneltiin keskimäärin kaksi tuntia ja 40 minuuttia. Se oli kahdeksan minuuttia vähemmän kuin toissa vuonna.

Suomalaiset viihtyvät radion ääressä yhä tuntikaupalla päivittäin, selviää Finnpanelin radiovuosikatsauksesta.

Radion päivittäinen kuunteluaika on ollut viime vuosina laskemaan päin. Viime vuonna radiota kuunneltiin keskimäärin kaksi tuntia ja 40 minuuttia. Se oli kahdeksan minuuttia vähemmän kuin toissa vuonna.

Eniten radiota kuuntelivat yli 55-vuotiaat, jotka keskimäärin viettävät päivästä lähes neljä tuntia radiota kuunnellen.

Radion kuunnelluin hetki oli arkiaamuisin kello yhdeksän. Tuolloin radion ääressä oli lähes 1,2 miljoonaa suomalaista. Viikoittain radiota kuunteli yli 90 prosenttia ja päivittäinkin melkein 70 prosenttia suomalaisista.

Suomalaiset kuuntelivat eniten Yleisradion kanavia, joiden kuunteluosuus kaikista radiokanavista oli 49 prosenttia keskimääräisenä päivänä. Yhtiön suosituin ja samalla koko Suomen suosituin radiokanava oli Yle Radio Suomi, joka piti ykkössijaa myös edellisessä mittauksessa. Kanava tavoitti liki kolmanneksen yli 9-vuotiaista suomalaisista.

Toiseksi kuunnelluin radiokanava oli Bauer Median omistama Radio Nova, joka oli myös alle 55-vuotiaiden keskuudessa suosituin kanava Nelonen Median Radio Suomipopin lisäksi.

näyttelijä-juontaja Antti Holma
Näyttelijä-juontaja Antti Holma. Kuva: Joel Maisalmi

Antti Holma kiinnosti podcastien kuuntelijoita

Erilaiset podcastit ja muut audiosisällöt olivat viime vuonna nosteessa. Finnpanelin mukaan podcasteissa kiehtovat kiinnostavat persoonat, syvä asiantuntijuus ja uudet näkökulmat.

Podcasteja ja kotimaisia tilattavia radiosisältöjä sekä muita musiikki- ja äänikirjapalveluja kuunneltiin keskimäärin 43 minuuttia päivässä. Radiopalveluista suosituin oli Yle Areena.

Areenassa suosituimpia podcasteja olivat näyttelijä-juontaja Antti Holman luotsaama Radio Sodoma sekä Kaverin puolesta kyselen ja Yhden yön juttuja.

Bauer Median suosituimmat podcastit olivat Holman kysymys-vastaus-podcast Auta Antti sekä Kimanttia, Huorapuutarha, Lasten sadut ja GRL Gang.

Mittauksen tulokset perustuvat Finnpanelin tekemään Kansalliseen Radiotutkimukseen, jossa tutkittiin päiväkirjamenetelmällä 21  000 suomalaisen radionkuuntelua koko vuoden 2019 ajan.

Menot