fbpx
Kanta-Häme

Yle: Vanhuksille kaupitellaan ylihintaisia remontteja

Korjausavustuksia vanhusten asuntoihin antavan Vanhustyön Keskusliiton mukaan useille vanhuksille on myyty ylihintaisia tai täysin tarpeettomia remontteja kyseenalaisin keinoin.

Yle uutiset kertoi tiistaina, että ikäihmisiä on jopa painostettu allekirjoittamaan sopimuksia. Myyjät ovat myös esiintyneet kattokatselmuksia tekevinä tarkastajina.

Ilmiö on tuttu myös Vanhustyön keskusliiton Hämeenlinnan alueesta vastaavalle korjausneuvoja Kari Tahvanaiselle.

– Lähinnä Keski- ja Pohjois-Suomen kollegoilta olen näistä tapauksista kuullut. Hämeessä ainakaan meidän tietoomme ei ole tullut mitään isompia juttuja, Tahvanainen sanoo.

Tahvanainen kehottaa varovaisuuteen kiertävien kauppiaiden kanssa.

– Aina kannattaa vertailla ja kilpailuttaa. Kannattaa myös muistaa, että kustannusarvio ja tarjous eivät sido asiakasta, eikä niihin tarvitse laittaa allekirjoitusta.

Koti- ja etämyyntiin kuuluu aina kahden viikon vapaa peruuttamisoikeus.

Remontteja markkinoidaan pienillä kuukausimaksuilla, mutta korkeat kulut jäävät pienemmälle huomiolle. Ylen mukaan vanhuksia on myös painostettu täysin tarpeettomiinkin remontteihin väittämällä, ettei vakuutusyhtiö muuten korvaa mahdollisia vahinkoja.

Ylen haastattelema Kaakkois-Suomen korjausneuvoja Pekka Hulkkonen nosti esimerkiksi tapauksen, jossa rintamamiestalon peltikatto tuli maksamaan 20 000 euroa. Hulkkosen mukaan siinä oli 50 prosenttia ylihintaa.

Kyseenalaisista myyntikeinoista kertoi ensimmäisenä Yle uutiset. HäSa

Menot