fbpx
Kanta-Häme

Yleiskaavasuunnittelijasta tulee elinvoimapäällikkö

Janakkala muuttaa yleiskaavasuunnittelijan tehtävänimikkeen elinvoimapäälliköksi ensi vuoden alussa. Kunnanhallitus päätti asiasta ylimääräisessä kokouksessaan maanantaina.

Janakkalassa on keskusteltu siitä, että elinkeinojen kehittämiseen tarvittaisiin lisäresurssia. Ensi vuoden budjettiin ei kuitenkaan tullut tätä tarkoitusta varten rahaa.

Siksi virkamiehet päätyivät esittämään kunnanhallitukselle, että yleiskaavasuunnittelijalle annetaan myös elinvoiman kehittämiseen liittyviä uusia tehtäviä, ja vastaavasti osa nykyisistä tehtävistä ulkoistetaan. Tehtäväkuvaan jäävät kuitenkin edelleen yleiskaavoituksen johtaminen, viranomaistehtävät ja lupavalmistelu.

Uusia tehtäviä ovat maanhankinta, muun muassa kaavoitukseen liittyvä yrityssuhdetoiminta, kunnan palveluiden ja tonttien markkinointi ja myynti sekä kunnan elinvoiman kehittäminen.

Uusi järjestely lisää kunnan palkkakustannuksia 11 000 euroa (plus sivukulut) vuodessa. Kun otetaan huomioon lisääntyvät asiantuntijapalkkiot, kunnan kulut kasvavat 20 000 euroa vuodessa. Tämän takia tehdään myöhemmin talousarviomuutos, josta päättää valtuusto.

Elinvoimapäällikön palkaksi tulee 4 800 euroa kuussa.

Kunnanhallituksen päätös ei ollut yksimielinen. Piia Nylynd (sd.), Jorma Saarenpää (ps.) ja Jaana Kivistö (vas.) olisivat ensin palauttaneet tämän asian vielä valmisteltavaksi, mutta hävisivät äänestyksen. Sen jälkeen Kivistö esitti, että asia vietäisiin valtuuston päätettäväksi, mutta myös tämä ehdotus hävisi äänestyksen äänin 6–3.

Nylund, Saarenpää ja Kivistö jättivät tähän päätökseen eriävän mielipiteen.

Janakkalan yleiskaavasuunnittelijana on toiminut jo pitkään Ismo Holstila. Hän haki tänä syksynä Hattulan teknisen johtajan virkaa ja eteni hakuprosessissa loppusuoralle, mutta veti hakemuksensa viime viikolla pois. HäSa

Menot