Kanta-Häme

Ylen teräväpiirtokanavia myös antennijakelussa

Entistä useammassa suomalaiskodissa on nyt mahdollisuus katsella television teräväpiirtolähetyksiä.

Digita on aloittanut Ylen HD-muotoisten kanavien antennijakelun. Digita on ottanut jakeluunsa kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Fem HD.

Kanavat sisältyvät Digitan D-nippuun, jonka näkyvyysalue kattaa noin 85 prosenttia Suomen väestöstä. Digitan antennijakelussa olevat kanavat näkyvät UHF-antennilla.

– Olemme tyytyväisiä ratkaisuun. Kanavamme ovat nyt jakelussa myös UHF-taajuusalueella, ja antennitalouksilla on nyt mahdollisuus nähdä kolme Ylen HD-muotoista kanavaa, sanoo Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Digitan toimitusjohtaja Sirpa Ojala on iloinen, että suomalaiset voivat seurata olympialaisia Ylen suomen- ja ruotsinkielisiltä teräväpiirtokanavilta.

– On hienoa välittää tämä teräväpiirtoinen elämys suomalaisille. Meidän tehtävämme on huolehtia siitä, että kuva näkyy, ääni kuuluu ja tieto kulkee mahdollisimman monelle, Sirpa Ojala sanoo.

Ylen tv-kanavien HD-muoto on toistaiseksi kehitys- ja laajentamisvaiheessa oleva palvelu. Suomessa siirrytään antenniverkon tv-lähetyksissä teräväpiirtoon vaiheittain. Ylen nykymuotoiset tv-kanavat Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema ja Yle Fem jatkavat rinnakkain HD-muotoisten kanavien kanssa jopa vuoteen 2026 saakka.

Kaikki Ylen tv-kanavat ovat saatavilla HD-muotoisina kattavasti suomalaisten kaapeli- ja IPTV-operaattoreiden kanavavalikoimassa.

Yle TV1 ja Yle TV2 HD näkyvät satelliittijakelussa Canal Digitalin asiakkaille sekä VHF-antennijakelussa. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020