Kanta-Häme

Yli 2 000 nimeä oman terveysaseman puolesta

Tervakosken terveysaseman puolesta on kerätty 2 050 nimeä Janakkalassa. Lisäksi vetoomuksen terveysasemapalvelujen säilyttämiseksi on allekirjoittanut yhteensä 29 valtuutettua jokaisesta valtuustoryhmästä.

Vetoomuksessa allekirjoittajat haluavat säilyttää lääkäri- ja laboratoriopalvelut Tervakoskella myös sote-uudistuksen jälkeen.

Vetoomusteksti on toimitettu Oma Häme -hankkeen vetäjälle Jukka Lindbergille ja hankkeen valmistelussa mukana oleville kunnan edustajille. Kunnan perusturvalautakunnan käsiteltävänä vetoomus oli viime viikolla.

Vetoomuksen ohessa luovutettiin Tervakosken kyläyhdistyksen kirjelmä, jonka mukaan Tervakoskella ollaan hyvin tyytyväisiä nykyisiin terveyspalveluihin. Tervakosken terveysasemalla on kolme lääkäri-hoitajatyöparia, ja asukkaat saavat kiireellisissä tapauksissa hoitoa nopeasti ja kiireettömissäkin tapauksissa kahden viikon sisällä.

Oma Häme valmistelee maakunnallista sote-uudistusta. Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät uuden maakunnan vastuulle vuoden 2019 alusta. Siihen asti niistä vastaa nykyiseen tapaan kunta.

Janakkalan perusturvajohtaja Matti Valtonen vastaa vetoomukseen, ettei sen paremmin kunnassa kuin Oma Häme -hankkeessa ole tarkoitus heikentää Tervakosken terveysaseman palveluja.

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic