Kanta-Häme

Yli 20 vuotta toiminut Peuhulan päiväkerho lopetetaan

Lopettamisen taustalla ovat taloudelliset ja toiminnalliset syyt. Päiväkerhon toiminta jatkuu syyskauden osalta normaalisti.

Peuhulan päiväkerhotoiminta loppuu. Lasten Liikunnan Tuki ry:n hallitus päätti kokouksessaan 6.7. lopettaa päiväkerhotoiminnan vuoden loppuun mennessä.

Toiminnan lopettamista perustellaan taloudellisilla ja toiminnallisilla syillä.

– Peuhulan toiminta on ollut jo usean vuoden taloudellisesti kannattamatonta. Lapsilukumäärät ovat jatkuvasti pienentyneet. Yhdistyksen tilinpäätökset ovat olleet alijäämäisiä jo muutaman vuoden peräkkäin ja kevään pandemia on vain pahentanut tilannetta, toiminnanjohtaja Juha Liedes toteaa tiedotteessa.

Toiminta jatkuu syykauden suunnitelmien mukaisesti Tavastia Areenan tiloissa.

– Halituksemme haluaa näin antaa nyt jo mukaan ilmoittautuneille perheille aikaa järjestellä lasten hoitoasiat.

Toiminnanjohtajan mukaan yhdistys ei olisi selvinnyt keväästä ilman Hämeenlinnan kaupungin tukea.

Lasten Liikunnan Tuki ry on viime vuosina kehittänyt materiaalia hyvinvoinnin ja oppimisen tukemiseen. Syksyllä yhdistyksen hallitus laatii uuden varhaiskasvatuksen strategian toiminnalleen.

– Emme ole heittämässä tätä työtä hukkaan, vaan organisoimassa toimintaamme vastaamaan nykypäivää, Liedes sanoo.

Peuhulan päiväkerhotoiminta alkoi yli 20 vuotta sitten yhdistyksen perustamisen yhteydessä. Peuhulan vakituiset työntekijät jatkavat työskentelyä yhdistyksessä muissa tehtävissä.

Lasten Liikunnan Tuen muut varhaiskasvatustoiminnot jatkuvat normaalisti. Liikuntaleikkikoulua järjestetään kolmella eri toimipisteellä ja myös Peuhukahvilan toiminta jatkuu.

Päivän lehti

10.8.2020