Kanta-Häme

Yli 35 000 yhdistystä lakkautuslistalla - Vielä joitakin tunteja aikaa estää lakkauttaminen

Suomen yhdistysrekisteristä on ensi keskiyönä poistumassa noin 37 000 yhdistystä, joista viranomaiset eivät ole saaneet mitään elonmerkkiä useisiin vuosiin.

Rekisteriä hallinnoiva Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) julkisti viime kesänä noin 40 000 lakkautusuhan alla olevan yhdistyksen listan. Yhdistyksille annettiin tähän päivään asti aikaa ilmoittaa viranomaisille toiminnan jatkumisesta.

Viidessä kuukaudessa PRH on saanut jatkamisilmoituksen vain noin 3000 yhdistykseltä. Ellei tänään torstaina nähdä vilkasta loppukiriä, päättyy noin 37 000 yhdistyksen toiminta tänään.

Yhdistysrekisteristä poistettavien listalle joutui noin 40 000 yhdistystä, joilta ei ole tullut mitään ilmoituksia yhdistysrekisteriin vuoden 1995 jälkeen.

Jättimäinen lista lakkautusuhan alla olevista yhdistyksistä julkaistiin Virallisen lehden yli 600-sivuisessa erikoispainoksessa viime elokuussa.

Tämän vuoden puolella verkossa julkaistussa päivitetyssä listassa on lueteltu ne yhdistykset, jotka eivät ole toistaiseksi ilmoittaneet jatkostaan.

Jos poistettavien listalla oleva yhdistys jatkaa toimintaansa, sen pitää tehdä kirjallinen ilmoitus PRH:lle tähän torstaihin 12. tammikuuta mennessä. Ilmoituksen voi yksinkertaisimmillaan tehdä sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@prh.fi.

Ne yhdistykset, joilta ei kehotuksesta huolimatta saada ilmoitusta, poistetaan yhdistysrekisteristä tammikuun aikana. HäSa

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic