Kanta-Häme

Yli 800 kesätyöntekijää aloittaa Ruukissa

Rautaruukki tarjoaa ensi kesänä yli 800 kesätyöpaikkaa eri toimipaikoillaan Suomessa. Perinteisesti yli puolet Ruukin kesätyöntekijöistä opiskelee tekniikan alan tutkintoa joko ammatti- tai korkeakoulussa. Ruukki osallistuu myös Vastuullinen kesäduuni 2013 -kampanjaan ja sitoutuu näin noudattamaan hyvän kesätyön periaatteita.

Suurin osa kesätyöntekijöistä palkataan tuotannon prosessi-, kunnossapito- ja työnjohtotehtäviin Raahen ja Hämeenlinnan tehtaille. Lisäksi haettavana on ollut erilaisia työtehtäviä yrityksen tukifunktioissa, esimerkiksi tuotekehityksen, tuotannonsuunnittelun ja logistiikan parissa.

Kesätyöntekijät ovat olleet tyytyväisiä työrupeamaansa Ruukissa. Viime vuonna tehdyn kyselyn vastaajista miltei kaikki ilmoittivat olevansa kiinnostunut tulemaan Ruukkiin töihin myös tulevaisuudessa.

Viime vuonna Ruukki sai myös kunniamaininnan valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa.

– Kampanjassa sitoudumme näkyvästi niihin periaatteisiin, jotka ovat olleet osa normaalia kesätyöntekijöiden rekrytointiprosessia ja kohtelua meillä jo vuosikaudet, sanoo Ruukin henkilöstöjohtaja Sami Ärilä.

– Turvallisuus on meille ykkösasia, ja sen vuoksi kesätyöntekijöillekin kerrotaan heti ensimmäisenä päivänä turvallisuuden pelisäännöt. Isoimmilla tehdaspaikkakunnilla järjestetään yhteisiä perehdytyspäiviä, joissa kerrotaan yleisistä turvallisuusohjeista, työajoista, työterveyshuollosta ja muista talon tavoista. Kattava perehdytys ja työnopastus on meille kunnia-asia.

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic