Kanta-Häme Hattula

Ylimääräinen kokous Parolan lukiosta, vaatii 20 kunnanvaltuutettua – ”Lukioon haku on käynnissä”

Valtuutetut toimittivat esityksen kokouksesta Hattulan kunnantalolle perjantaina.
Yksi esityksen allekirjoittajista on kunnanvaltuutettu ja Tavastian yhtymähallituksen jäsen Jiri Kattelus (kok.). Arkistokuva. Kuvaaja: Päivi Ojala

Kysymys Parolan lukion kohtalosta on saanut 20 kunnanvaltuutettua allekirjoittamaan pyynnön kunnanvaltuuston ylimääräisen kokouksen koolle kutsumiseksi.

Kuntalain mukaan valtuusto on kutsuttava koolle, mikäli vähintään neljäsosa valtuutetuista näin vaatii. Hattulassa on tällä kaudella 35 valtuutettua.

Valtuutetut toimittivat esityksen kokouksesta Hattulan kunnantalolle perjantaina.

Allekirjoittajat pyytävät, että kunnanvaltuusto kutsutaan päättämään lukion jatkumisesta Parolassa sekä korvaavien tasapainottamistoimenpiteiden lopettamisesta.

Hattulan kunnanhallitus päätti kokouksessaan 18. helmikuuta säilyttää lukion lopettamisen taloudentasapainottamisohjelmassa ja lykätä ohjelman käsittelyä 6. maaliskuuta pidettävän valtuuston kokouksen jälkeen.

“Lukioon haku on käynnissä ja epäselvyys lukion jatkumisesta johtaa siihen, että opiskelijat eivät hae siihen. Tämä merkitsee opiskelijamäärän laskua ja Hattulan kustannusvastuiden nousua. Hakijoiden on tiedettävä, että lukiotoiminta jatkuu Parolassa”, esityksessä kirjoitetaan.

Allekirjoittajien mukaan tasapainottamistoimikunta ei ole tarkastellut lainkaan lukion lopettamisen vaikutuksia kunnan vetovoimaan ja elinvoimaan, jotka heikentyisivät merkittävästi.

“Toimikunta ei myöskään ole selvittänyt vaihtoehtoa, että lukio-oikeudet kotiutettaisiin Hattulaan. Tällöin kunta saisi myös pienille lukioille myönnettävän tuen, joka Hattulalle olisi yli 100.000 €. Kunnan alijäämä pienisi tällä summalla ja se toisi myös seutukunnalle elinvoimaa. Irtaantuminen KK Tavastian lukio-opetuksesta ei myöskään sulje pois, ettei kuntayhtymän kanssa tehdä edelleen yhteistyötä asioissa, joista osapuolet hyötyvät”, esityksessä lukee.

Esityksen allekirjoittaneista valtuutetuista viisi on sosialidemokraateista, viisi kokoomuksesta, kolme keskustasta, kaksi vihreistä, kaksi vasemmistoliitosta, kaksi kristillisdemokraateista ja yksi perussuomalaisista.

Lue lisää:
Analyysi: Parolan lukio oli ehkä koepallo, jotta muut säästöt menisivät läpi
Jos Parolan lukio jatkaa, pitää löytää muita säästökeinoja, muistuttaa Hattulan kunnanjohtaja