Kanta-Häme Hattula

Hattulassa maanantaina ylimääräinen valtuusto, ainoana aiheena kahden viranhaltijan tekemät työsuojeluilmoitukset

Hattulassa järjestetään maanantaina ylimääräinen valtuuston kokous. Sen ainoana aiheena on kahden johtavan viranhaltijan tekemät työsuojeluilmoitukset, jotka kohdistuvat Hattulan kunnanhallitukseen.

– Meillä piti alunperin olla maanantaina valtuuston iltakoulu, ja se myös pidetään. Samalla järjestetään kuitenkin myös varsinainen valtuuston kokous, niin että työsuojeluasia saadaan sovitusti valtuustolle tiedoksi, sanoo kunnanjohtaja Katariina Koivisto.

Hattulan tekninen johtaja Juha Prittinen ja sivistysjohtaja Jari Wihersaari tekivät syyskuussa samansisältöiset työsuojeluilmoitukset, joiden mukaan Hattulan kunnanhallitus on syyllistynyt henkiseen työpaikkakiusaamiseen.

Taustalla on kunnanhallituksen ilmaisema epäluottamus kummankin työskentelyä kohtaan.

”Tunnusmerkkejä on, ei jatkuvaa”

Työsuojeluilmoituksia on käsitelty kahdessa neuvottelussa, jossa ovat olleet läsnä kunnanhallituksen varajäsenet ja kunnanjohtaja. Varsinaiset kunnanhallituksen jäsenet ovat itseään koskevassa asiassa esteellisiä.

Neuvottelumuistiossa todetaan, ettei kunnanhallitus ole pystynyt yksilöimään epäluottamuksen konkreettisia syitä. Samoin todetaan, ettei prosessia ole toteutettu hyvän henkilöstöpolitiikan mukaisesti.

Muistion mukaan tapahtumasarjassa on työpaikkakiusaamisen tai häirinnän tunnusmerkkejä, mutta se ei ole ollut jatkuvaa ”eikä siten työturvallisuuslain 28 §:n mukaan häirinnäksi katsottavaa, työntekijän terveydelle haittaa tai vaaraa aiheuttavaa kohtelua”.

Muistiot tiedoksi valtuustolle

Neuvotteluista laaditut muistiot toimitetaan tiedoksi kunnanvaltuustolle. Tämä piti tehdä joulukuussa, mutta silloin koolle ei saatu riittävästi kunnanhallituksen varajäseniä viemään asiaa eteenpäin. Siksi asia käsitellään uudestaan kunnanhallituksessa maanantaina ennen valtuuston kokousta.

Tekninen johtaja Juha Prittinen on tehnyt erikseen työsuojeluilmoituksen kunnanhallituksen puheenjohtajasta Matti Puotilasta (kok.). Sen käsittely on edennyt kunnassa eri reittiä, eikä se siksi tule valtuuston käsittelyyn. HÄSA

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic