Kanta-Häme Hämeenlinna

Ympäristöasiantuntija Heli Jutila jättää Hämeenlinnan – Virka laitetaan hakuun kesään mennessä

Hämeenlinnan pitkäaikainen ympäristöasiantuntija Heli Jutila siirtyy Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry:n tehtäviin. Kuva viime vuoden heinäkuulta. Kuvaaja: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan ympäristöasiantuntija Heli Jutila siirtyy Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry:n palvelukseen toukokuun lopussa.

Oletteko aikeissa palkata uuden ympäristöasiantuntijan ja millä aikataululla, Hämeenlinnan kaupungin ympäristöjohtaja Juha Lahti?

– Alustavasti olemme keskustelleet, että tulemme hakemaan uutta ympäristöasiantuntijaa. Todennäköisesti jätän täyttölupahakemuksen kaupungille ensi viikon alussa. Viran täyttäminen on mahdollista aikaisintaan kesäkuun alusta, mutta siihen mennessä ehdimme hoitaa vain hallinnollisen prosessin.

Riippuu hakijoiden ja erityisesti mahdollisen valitun tilanteesta, mutta arvelisin, että viranhaltija on virassa vasta kesän jälkeen.

Pysyykö ympäristöasiantuntijan tehtävänkuva samana?

– Emme ole vielä laajemmin käyneet keskustelua asiasta kaupunkiorganisaatiossa. Joitain muutoksia tehtävänkuvaan saatetaan tehdä, mutta en usko, että mihinkään isoihin muutoksiin on tarvetta.

Millaista henkilöä tehtävään haetaan?

– Haemme henkilöä, joka pystyy kaupunkiorganisaatiossa hoitamaan esimerkiksi maankäytön suunnitteluun liittyviä tehtäviä. Maankäytön suunnittelussa luontonäkökohdat ovat erittäin tärkeitä ja se huomioidaan hakijoiden osaamisessa.

Millä mielellä luovutte Heli Jutilasta?

– Totta kai jäämme kaipaamaan Heliä. Helillä on meillä pitkä työhistoria. Hänellä oli ympäristötoimi jo silloisessa Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymässä. Sieltä siirtyi toimintoja kaupungille vuonna 2005.

Hänen ammatillinen osaamisensa on ollut hyvää, ja pitkä historia tuottaa tietoa ja taustaa. Ainahan tämmöiset tilanteet ovat menetyksiä. HÄSA.