Kanta-Häme

Ympäristötaidetta, asuin- ja oleskelutilaa – Linja-autoaseman korttelikilpailun voittaja on selvillä

Hämeenlinnan linja-autoaseman kaksivaiheisen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun on voittanut Lehto Group ehdotuksellaan Lohkot.

Suunnittelun takana on Lehdon pääarkkitehtikumppani Arkkitehtipalvelu Oy.

Ehdotuksessa säilytetään suojeltu, funkistyylinen linja-autoasema, johon mahdollisesti sijoitetaan jatkossa kauppahalli, rakennetaan uusi linja-autoasema sekä asuin- ja liiketiloja kuten hotelli.

Ehdotukseen on yhdistetty yhtenäisesti ja monipuolisesti ympäristötaide-elementtejä arkkitehtuurin eri tasoille julkisivuissa, valaistuksessa sekä kaupunkikalusteissa.

– Lohkot-ehdotuksella haimme alueelle erityisesti paikan historiallista kerrostuneisuutta. Arkkitehtuurin lähtökohtana oli kuitenkin tuore, nykyaikainen kaupunkikuvallinen ilme, kertovat pääarkkitehdit Pasi Widgren ja Tuomas Helin.

Alueelle on suunniteltu myös niin sanottu atrium koko alueen yhteiseksi kokoontumispaikaksi. Atrium avautuu uuden rakennettavan hotellin yhteisiin tiloihin sekä vanhan linja-autoaseman nykyisiin liiketiloihin. Pihakansien oleskelupihat on suunniteltu osaltaan aukeavan myös yhteiseen atriumtilaan.

– Kilpailun tuomaristo pisteytti laatupisteillä kaikki toisen vaiheen kolme finalistiehdokasta. Pisteytykseen vaikuttivat muun muassa ehdotuksen kaupunkikuva ja kauneus, monipuolinen keskustaan sopiva sisältö, ympäristötaideideat sekä asukkaiden ideoita hyödyntävä osallistamistapa. Lehdon Lohkot-ehdotelma oli kokonaisuudessaan vakuuttavin ja tyylikkäin, jossa oli otettu huomioon myös historiallisuus, kertoo tuomariston puheenjohtaja Sari Rautio Hämeenlinnan kaupungilta.

Alueen on arvioitu valmistuvan vuosina 2020–2021. HÄSA

 

 

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic