Kanta-Häme

Ympäristötaiteen ystävät yhdessä

Voisiko muinaistaiteella ja nykyajan ympäristötaiteella olla jotain yhteistä? Mikä merkitys ympäristöllä ja taiteella on hyvinvoinnillemme?

Näitä teemoja käsitellään Päivölän opiston taidetapahtumassa lauantaina 8.3. Koko päivän kestävään seminaariin sisältyy luentoja sekä kävelyretki Päivölän uhrikivelle.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille ympäristöstä ja alueen historiasta sekä taiteesta kiinnostuneille.

Uusi kuvataidelinja …vauhdilla käyntiin

Ympäristötaideseminaarin järjestää Päivölän opiston kuvataidelinja yhdessä Näkymä-ympäristötaidetapahtuman sekä Voipaalan taidekeskuksen kanssa.

– Päivölän uusi kuvataidelinja alkoi vuodenvaihteessa. Lähdimme tekemään kunnianhimoisesti tällaisia yleisötapahtumia ja työpajoja, jotta saamme linjan tunnetuksi, kuvataidelinjan johtaja Satu Kiuru kertoo.

Kuuden kuukauden pituisella kuvataidelinjalla voi opiskella joko ammatillisia erikoistumisopintoja tai kuvataidekoulutukseen valmentavia kursseja.

Lähtökohtana on ollut muun muassa yhteistyö Akaan Näkymä-tapahtuman kanssa sekä kaikenlainen käytännön työskentely.

Muinaistaidetta …kokemuksellisesti

Taideseminaarin luennoitsijavieraita ovat muun muassa ympäristötaiteen emeritusprofessori Markku Hakuri, kuvataiteilija Teijo Kokko sekä rakennusrestauroija Ritva Ruponen.

Samana viikonloppuna Päivölässä järjestetään myös kokemuksellinen muinais- ja ympäristötaiteen työpaja Taide aina osana elämäämme.

Perjantaina ja sunnuntaina työpajan osallistujat piirtävät, maalaavat, veistävät ja rakentavat Rapolan harjun ja Päivölän ikiaikaisissa maisemissa. Lauantaina pajalaiset osallistuvat ympäristötaideseminaariin.

Kumpaakin tapahtumaan pitää ilmoittautua viimeistään torstaina 6.3. Lisätietoja löytyy osoitteista www.paivola.fi/kuvataidelinja ja www.paivola.fi/intensiivikurssit. (HäSa)