fbpx
Kanta-Häme

Yöpyvät matkailijat eivät päädy Hämeeseen

Kantahämäläiset yrittäjät arvelevat, että taloudellinen tilanne on vaikuttanut Hämeenlinnassa yöpyviin matkustajiin. Matkustajien yöpymiset ovat Suomessa kasvaneet, mutta Kanta-Hämeessä matkailijat yöpyivät aiempaa vähemmän.

Taantumassa taistelevat yritykset leikkaavat ensimmäisinä koulutus- ja kokousmatkoista. Kun tilanne on epävarma, eivät perheet lähde lomalle. Näin sanovat hotellipäällikkö Leena Rusko Aulangon Rantasipi-hotellista ja Aulanko Campingin yrittäjä Heikki Alutoin.

– Meillä oli ihan hyvä kesäkuu, mutta on kauppa vähän hiipunut. Alkuvuoden sinnittelimme, joten edellisen vuoden tasolle kävijämäärissä emme luultavasti pääse, Rusko arvelee.

Romahdus ei ole suuri

Alutoin sanoo, että keskellä viikkoa vierailevia karavaanareita on noin 20 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Viikonloppumatkailijoita on hänen mukaansa suunnilleen saman verran kuin viime kesänä.

– On ollut todella hyvät ilmat, joten luulisi, että karavaanarit lähtisivät liikenteeseen, Alutoin harmittelee.

Viime vuonna Rantasipi-hotellissa yöpyi 70 000 matkustajaa, tänä vuonna matkustajia on ollut 30 000.

– Kun katselen näitä lukuja, niin ei tässä nyt hirveää romahdusta viime vuoteen verrattuna ole, mutta eihän sitä koskaan voi olla tyytyväinen. Totta kai vieraita saisi olla enemmänkin, Rusko sanoo.

Venäläisten matkustusbuumi Suomeen ei ole juuri näkynyt Rantasipi-hotellin tai Aulanko campingin kävijämäärissä. Ruskon mukaan heillä käy yksittäisiä venäläisvieraita, mutta suuria matkustajamäärät eivät ole. Alutoinin mukaan venäläiset kaipaavat enemmän luksusta kuin heidän camping-alueellaan on tarjota.

 

 

Menot

Uusimmat