fbpx
Kanta-Häme

Yösyönti sallittu

Alvettulan kyläkaupan terassia lämmittää leppoisa ilta-aurinko. Titta Törmänen, Sari Timonen sekä villakoiranpentu Kaapo ovat matkalla Timosen kesämökille. Ensin täytyy kuitenkin testata kyläkaupan viettelykset.

Timonen valikoi vitriinistä itselleen palan mansikkakakkua sekä kuohuviiniä, Törmänen puolestaan päätyy katkarapuvoileipään. Kymmenen viikon ikäinen Kaapo tyytyy pureskelemaan Törmäsen sormia.

Ystävykset kuuluvat illan ensimmäisiin asiakkaisiin. Voileivät ovat kuuluneet valikoimaan jo vuosia. Tämän kesän uutuus on kakkuvalikoima, jonka omistaja Marianne Niiranen paljasti yllätysmomenttina vasta juuri ennen avaamista.

– Kuohuviini ja kakku on hyvä yhdistelmä, tuollaisen satsin sitä voisi itsekin ottaa, Niiranen tuumaa iloisesti.

60 taikinalitrasta saa aika monta lettua

Mökkiläisten suosima Hauho jopa kolminkertaistaa heinäkuussa asukasmääränsä.

Tästä inspiroituneena Hämeen Matkailu on jo useampana vuonna järjestänyt Herkkujen yö -tapahtuman, jolloin alueen ravitsemisliikkeet haastetaan tarjoamaan parastaan.

Lautsian lomakeskuksessa erikoisosaamista on tänä vuonna selvästi muurinpohjaletut. Pihassa seisoo tiipii, jonka aukirullatusta oviaukosta leijailee viettelevä muurinpohjalettujen tuoksu.

Helena Rajala kääntää lettuja kaksin käsin. Vieressä odottaa 60 litraa lettutaikinaa, ja lisääkin tehdään tarpeen mukaan.

Hauho voitti Tallinnan

Sisävesillä risteilevä m/s Wuolle on juuri saapunut Alvettulan satamaan kyydissään parisenkymmentä herkuttelijaa.

Yhteensä veneessä on 26 paikkaa, joista jokainen on venettä ohjaavan Jouko Tarrin mukaan reitin ajan aika tarkkaan käytössä. Maksu peritään sen mukaan, mistä sattuu hyppäämään kyytiin.

Alvettulasta venematka jatkuu kohti Wuolteen kartanoa, jonka puutarhassa istuvat hymyilevät Riitta Jaakonsaari ja Sari Pirnes-Torvinen. Naiset kertovat, että asuntoauto odottaa lomalaisia parkkipaikalla, ja että molempien puolisot ovat myös matkassa mukana.

Viereisessä teltasta raikaa karaoke sekä rytmikäs tanssipoljento. Ystävykset ovat menettäneet ajan tajun jo hyvän aikaa sitten.

– Tässä on istuskeltu jo kolme tai neljä tuntia, emme ole varmoja. Aika menee niin nopeasti kun on mukavaa, Pirnes-Torvinen päivittelee.

Jaakonsaari kertoo, että Herkkujen yöhön on ollut aikomus tulla jo useampana vuonna, mutta töiden vuoksi tämä on ensimmäinen kerta, kun se viimein onnistui.

– Meillä oli monta vaihtoehtoa lomakohteeksi, Tallinna ja Porvootakin mietittiin. Kyllä tämä Hauho vain vei voiton! (HäSa)

Menot