Kanta-Häme Ypäjä

Ypäjän kunnanjohtajan haku alkaa ensi viikolla – "Riikka Riihimäen nopea lähtö ei tunnu hyvältä"

Jos kaikki sujuu suunnitellusti, uusi kunnanjohtaja voi aloittaa alkukeväästä.
Ypäjän kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoinen toteaa, että yhteistyö kunnanjohtaja Riikka Riihimäen kanssa on sujunut erittäin hyvin. Kuva: Tapio Tuomela
Ypäjän kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoinen toteaa, että yhteistyö kunnanjohtaja Riikka Riihimäen kanssa on sujunut erittäin hyvin. Kuva: Tapio Tuomela

Ypäjän kunta aikoo julistaa kunnanjohtajan viran haettavaksi ensi viikolla. Uutta kunnanjohtajaa joudutaan etsimään, koska nykyinen vt. kunnanjohtaja Riikka Riihimäki siirtyy vuoden 2020 alussa Forssan Yrityskehitys oy:n toimitusjohtajaksi.

– Virka on haettavana joulukuun ajan. Jos kaikki sujuu suunnitellusti, uusi kunnanjohtaja voi aloittaa alkukeväästä, Ypäjän kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoinen (kok.) sanoo.

Riihimäki ehti toimia Ypäjän vt. kunnanjohtajana viime huhtikuun alusta lähtien, ja hänen edeltäjänsä Sam Vuorinen oli Ypäjällä alle kaksi vuotta. Sekä Riihimäen että Vuorisen virkavaalista oli jätetty hallinto-oikeuteen valitus. Riihimäki totesi valituksen olleen kunnanjohtajan virasta irtisanoutumisen syy.

 

Saastamoinen myöntää, ettei Riihimäen nopea lähtö Ypäjältä tunnu hyvältä.

– Valitusprosessi kunnanjohtajan valinnasta on kesken, eikä hallinto-oikeudesta ole osattu kertoa milloin asia käsitellään. Ainoa tieto oli, ettei päätöstä tule tänä vuonna. Tässä tilanteessa on ymmärrettävää, että Riihimäki ottaa vastaan Yrityskehityksestä tarjotun työpaikan.

Saastamoisen mukaan yhteistyö Riihimäen kanssa on sujunut erittäin hyvin.

– Riihimäki on vienyt Ypäjän kuntaa runsaan puolen vuoden aikana eteenpäin enemmän mitä moni muu olisi tehnyt viidessä vuodessa. Olen tyytyväinen, että hän jää edelleen seudulle tekemään työtä seutukunnan puolesta.

Riihimäki irtisanoutui kunnanjohtajan virasta viime perjantaina, ja hänellä on kahden viikon irtisanomisaika. Kunnanjohtajan sijaisena toimii talouspäällikkö Pirjo-Maarit Hellman. HäSa

Johtajakiemurat

Kunnanjohtaja Vesa Ketola jäi eläkkeelle 1.6.2017.

Kunnanvaltuusto valitsi maaliskuussa 2017 kunnanjohtajaksi Sam Vuorisen. Vuorinen voitti Maarit Sihvosen äänin 18–3.

Sihvonen valitti kunnanjohtajan valinnasta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, joka kumosi Vuorisen valinnan syrjintäolettamaan vedoten joulukuussa 2018. Hallinto-oikeus katsoi Sihvosen olleen Vuorista ansioituneempi kunnanjohtajan virkaan.

Vuorinen irtisanoutui vt. kunnanjohtajan virasta 21.12.2018 tultuaan valituksi Myrskylän kunnanjohtajaksi. Vuorisen viimeinen työpäivä oli 19.2.2019.

Valtuusto valitsi Riikka Riihimäen helmikuussa 2019 yksimielisesti kunnanjohtajaksi. Riihimäki aloitti virassaan 1.4.2019.

Virkaa myös hakenut Magnus Tuomaala valitti Riihimäen valinnasta hallinto-oikeuteen vedoten siihen, että häntä syrjittiin iän, sukupuolen ja pätevyyden osalta.