Kanta-Häme

Ypäjän yliajon uhri yhä kriittisessä tilassa

Ypäjällä lauantai-iltana auton yliajamaksi jäänyt tyttö on edelleen kriittisessä tilassa sairaalassa.

Jalan liikkeellä ollut 17-vuotias tyttö sai hengenvaaralliset vammat, kun jokioislainen mies ajoi autolla hänen päälleen Forssantiellä. Autoa ajanut 32-vuotias jokioislainen mies pakeni paikalta pysähtymättä tai tyttöä auttamatta.

Onnettomuuspaikan ohitse sattumalta ajaneen ambulanssin sairaankuljettajat löysivät tytön vain muutama minuutti onnettomuuden jälkeen.

Paikalta paennut kuljettaja jäi kiinni sunnuntaiaamuna yleisövihjeiden perusteella.

Poliisi sai runsaasti vihjeitä sen jälkeen, kun tieto tapahtuneesta levisi uutisissa ja sosiaalisessa mediassa.

Ambulanssi osui paikalle

Pohjois-Suomesta kotoisin oleva 17-vuotias tyttö pääsi nopeasti hoitoon tarkkaavaisten sairaankuljettajien ansiosta.

Forssaan päin ajaneen ambulanssin henkilöstö oli kiinnittänyt huomiotaan vastaan tulleeseen jokioislaismiehen autoon, jonka toinen ajovalo oli rikki.

Hetkeä myöhemmin onnettomuuspaikan kohdalla he huomasivat tiellä olleen käsilaukun. Pysähdyttyään he löysivät tytön ojasta.

Ajokortiton kuljettaja

Autoa ajanut 32-vuotias jokioislainen mies on kuulusteluissa myöntänyt ajamisen ja onnettomuuden. Mies kertoi ajaneensa noin 90 kilometrin tuntinopeudella.

Loimaan suunnasta tullut auto osui tyttöön, joka lensi törmäyksen voimasta 20 metrin matkan ojaan. Mies ei ole osannut kertoa miksi hän ei pysähtynyt vaan pakeni onnettomuuspaikalta.

Ajokortiton mies on aiemmin tuomittu väkivaltarikoksista, huumausaine- ja omaisuusrikoksista. Vielä ei tiedetä, oliko hän päihteiden vaikutuksen alaisena liikenteessä.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä vammantuottamuksena, liikennepakona ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Mies on pidätettynä ja miehen vangitsemisesta on tehty vaatimus käräjäoikeuteen. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic