fbpx
Kanta-Häme

Yrittäjä luopui Wibitin toimenpideluvasta

Vääntö Wibit-vesihuvipuistolaitteiden sijoittamisesta Ahvenistonjärveen on ohi.

TG Ahvenisto oy:n toimitusjohtaja Aki Helander on Hämeenlinnan rakennusvalvontaan lähettämällään kirjeellä ilmoittanut, että yhtiö haluaa lopettaa prosessin toimenpideluvasta eli luopuu saamastaan lupapäätöksestä.

Hämeenlinnan rakennusvalvontapäällikkö Sirkku Malviala toteaa, että toimenpidelupa raukeaa.

– Kyseistä lupaa Wibit-vesipuistolaitteen sijoittamiseen ei enää ole, ja asian käsittely päättyy.

Rakennusvalvonta myönsi toukokuussa toimenpideluvan vesihuvipuistolaitteiden sijoittamiseen. Lupa oli kestoltaan kaksi kuukautta kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin ja siihen sisältyi optio kahdesta seuraavasta kesästä.

Hämeen ely-keskus vastusti lausunnossaan muovisen elementtirakennelman tuomista järveen, joka on Natura-aluetta. Vesipuisto herätti muutoinkin vastustusta. Nuorten netissä keräämä adressi “Sano ei Ahveniston muovipuistolle” keräsi lähes 1 500 allekirjoitusta.

Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Sirpa Rautiainen on erittäin tyytyväinen, kun Wibit-laitteita ei sijoiteta järveen.

Hämeenlinnan kaupunginkirjastolla piti olla tiistai-iltana “Ahvenisto – luonnon ja ihmisten ehdoilla” -keskustelutilaisuus. Tilaisuus peruuntui yhteensattumien vuoksi.

– Lopputulos on kuitenkin hyvä, Sirpa Rautiainen kommentoi.

Wibit-vesihuvipuistolaitteet ovat käytössä Ahveniston maauimalan altaassa. Perjantaisin altaassa on 30-metrinen SuperWibit. HÄSA

Menot