Kanta-Häme

Yrittäjä väärensi enonsa testamentin

Hämeenlinnalainen rakennusalan yrittäjä on tuomittu vuoden vankeuteen testamentin väärentämisestä. Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi tuomion perjantaina.
 
Testamentti koski tuomitun yrittäjän enon ja tämän vaimon omaisuutta. 
 
Väärennetty testamentti paljastui perunkirjoituksen yhteydessä. Jos kiistanalainen testamentti olisi hyväksytty, olisi tuomittu saanut omaan ja lähipiirinsä haltuun lähes koko 200 000 euron arvoisen kuolinpesän. 
 
Laillisesti hänelle olisi kuulunut vain kahdeksasosa määrästä.
 
Epäselvyyksiä päiväyksissä
Eri osapuolten näkemykset kiistanalaisen testamentin laatimisen ajankohdasta heittivät usealla vuodella. Lisäksi testamentissa oli epäselvyyksiä päiväyksissä ja allekirjoituksissa. 
 
Tuomittu myönsi, että testamentissa saattoi olla väärä vuosiluku vahingon tai näppäilyvirheen seurauksena. Samoin hän myönsi, että allekirjoituksissa on saattanut tapahtua muotovirhe, koska kaikki todistajat eivät olleet samanaikaisesti paikalla.
 
Oikeus katsoi, että testamentin tekijäksi väitetyt sukulaiset eivät olisi olleet terveydentilansa johdosta lainkaan testamenttikelpoisia, vaikka asiakirja olisi muuten ollut asianmukainen.
 
Oikeus piti tekoa törkeänä ja antoi keski-ikäiselle yrittäjälle vuoden ehdottoman vankeustuomion törkeästä väärennöksestä.
 
Testamentin todistajana toiminut toinen mies tuomittiin 30 päiväsakkoon avunannosta väärennökseen. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic