Kanta-Häme

Yrittäjänaispäivillä viskataan verkot vesille

Hämeenlinnaan odotetaan huhtikuun taitteessa noin 200 naisyrittäjää ympäri Suomea. Jokavuotinen valtakunnallinen Yrittäjänaispäivät -viikonlopputapahtuma käynnistyy perjantaina 31. maaliskuuta.

– Käytännössä tapahtumassa solmitaan uusia kontakteja ja vahvistetaan verkostoja, Hämeenlinnan Seudun Yrittäjänaisten hallituksen puheenjohtaja Sari Hagemeier kertoo.

Raatihuoneessa käynnistyvän viikonlopun aikana jaetaan oppia, puhutaan vaikuttavuudesta ja pidetään muun muassa markkinointityöpajoja.

Perjantaina on järjestöpäivä. Lauantaina Verkatehtaalla puhutaan Katleena Kortesuon johtamana markkinoinnista ja viestinnästä.

– Järjestön yrittäjät ovat pikkuisen vanhoja, tarvitsemme vinkkejä digimaailman hyödyntämiseen, Hagemeier naurahtaa.

Sunnuntai on varattu kevyemmälle ohjelmalle Hämeen linnan maastossa.

Suomessa on yli 283 000 yritystä.

Tilastokeskuksen yritysrekisterin mukaan naisten osuus yrittäjistä on noin 84 000 eli kolmannes.

Naisia on yrittäjinä suhteellisesti Suomessa enemmän kuin Euroopassa keskimäärin.

Yrittäjistä noin 63 prosenttia on yksinyrittäjiä, mutta naisten yrityksistä heitä on lähes kolme neljäsosaa.

Valtaosa naisten yrityksistä toimi kaupanalalla ja muilla palvelualoilla.

– Mielestäni naisyrittäjiin suhtaudutaan hyvin. Välillä kuitenkin mielletään, että järjestömme koostuu käsityöläisistä ja martoista, Hagemeier huomauttaa.

Yrittäjänainen on sellainen, joka kokoaa dinosauruksen pääkalloja. Näin kuvailee 5-vuotias Joona Suomen Yrittäjänaisten verkkojulkaisussa.

Yrittäjänaisia löytyy myös niin sanotuilta miehisiltä aloilta, muun muassa metsäurakoinnista sekä rakennus- ja metallialalta.

Perjantaina imagokouluttaja Isa Karlsson antaa vinkkejä yrittäjille, kuinka ammattitaito saadaan entistä tehokkaammin näkyville.

– Olemme innoissamme saadessamme vieraita ja voidessamme tarjota heille parhaita paloja Hämeenlinnasta monipuolisen ohjelman lisäksi, Hagemeier iloitsee.

Tapahtumaan voi ilmoittautua 16. tammikuuta alkaen osoitteessa www.hmlyrittajanaiset.fi. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic