fbpx
Kanta-Häme

Yrittäjät yllyttävät vaihtamaan verkossa hameen hämeeksi

Hämeen Yrittäjät ovat kyllästyneet olemaan verkossa Hameen Yrittajia, eikä Hämeen liitto halua enää tulla verkossa tunnetuksi Hameen liittona.

Yrittäjäyhdistys on yhdessä maakuntaliiton kanssa haastanut maakunnan toimijat mukaan vaihtamaan verkko-osoitteensa ä- ja ö-kirjaimia sisältäviksi eli ääkköselliksi. Tarkoituksena on haudata hame-nimet ja esiintyä verkossa aidosti ja ylpeästi hämeenä.

– Haluamme, että säästymme turhilta selittelyiltä puhelimessa kertoessamme verkkopalveluistamme: “Hämeen Yrittäjät – mutta ilman ääkkösiä”. Ei enää, ei koskaan, yrittäjäyhdistys sanoo haasteessaan.

Viestintävirasto on myöntänyt Suomessa ääkkösellisiä .fi-verkko-osoitteita vuodesta 2005 lähtien.

Kymmenen vuoden kuluessa niiden käyttöönotto on kuitenkin ollut hidasta ja jopa työlästä, sillä etenkään alkuvuosina edes verkkoselaimet eivät ymmärtäneet ääkkösten päälle.

Skandinaavisia kirjaimia sisältäviä suomalaisia verkko-osoitteita on myönnetty tähän mennessä noin 10556 kappaletta, kun suomalaisia osoitteita on käytössä kaikkiaan yli 372 000.

Uusia ääkkösellisiä osoitteita otetaan käyttöön noin 50-70 kappaletta kuukaudessa.

Hämeen yrittäjät julkaisee verkossa listaa niistä hämäläissivuista, jotka tunnustavat julkisesti rakkauttaan ääkkösille.

Ääkköselliset hämäläisosoitteet voi ilmoittaa osoitteessa www.hämeenyrittäjät.fi/ HäSa

Menot