Kanta-Häme

Yritykset aktiivisesti mukana Nälkäpäivässä

Yritykset ovat lähteneet aktiivisesti mukaan Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräykseen, Suomen Punainen Risti tiedottaa.

– Moni yritys antaa Nälkäpäivänä henkilökunnan lähteä hetkeksi keräämään. Esimerkiksi Rovion ja Nokian väki tarttuu tänä vuonna lippaaseen ja jalkautuu kadulle keräämään lahjoituksia, kiittelee Punaisen Ristin varainhankinnan suunnittelija Eeva Arrajoki.

Nälkäpäiväkeräys järjestetään tällä viikolla torstaista lauantaihin, ja sen tuotto ohjataan SPR:n katastrofirahastoon.

Yksi Nälkäpäivään osallistuvista yrityksistä on Atea. Atean henkilökunta kerää pääkaupunkiseudulla sekä toimistolla että lähiympäristössä. Kahvihuoneissa, joissa arkena juodaan ilmaista kahvia, voi Nälkäpäivänä antaa vapaaehtoisen maksun, joka ohjataan keräykseen.

Yritykset voivat osallistua keräykseen myös perustamalla nettilippaan omille nettisivuilleen tai intranetiin. Sivun käyttäjät ja lahjoittajat voivat seurata, kuinka paljon yrityksen lippaaseen on kertynyt rahaa. Myös yksityishenkilöt voivat perustaa lippaan ja jakaa lippaan linkkiä esimerkiksi sähköpostilla ja sosiaalisessa mediassa.

– Yritykset voivat halutessaan laittaa lippaaseen keräystavoitteen, jonka täyttymistä on helppo seurata. Virtuaalinen lipas on nopea perustaa ja se on kaiken kaikkiaan vaivaton tapa auttaa ja kantaa yhteiskuntavastuuta, Eeva Arrajoki sanoo.

Nälkäpäivä on Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys. Katastrofirahaston sitomattomia varoja ei ole korvamerkitty tiettyyn kohteeseen, joten niillä voidaan auttaa nopeasti. Varoilla autetaan luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja. Lisäksi varoilla tuetaan onnettomuuksien uhreja Suomessa. (HäSa)

Virtuaalisen lippaan voi perustaa osoitteessa www.lahjoituslipas.fi/nalkapaiva

Päivän lehti

19.1.2020