Kanta-Häme

Yritykset myönteisiä tulevasta

Yritysten asenteet ovat muuttuneet entistä optimistisemmiksi tulevan suhteen Hämeen maakunnissa. Hämeen kauppakamarin tekemän kyselyn mukaan 48 prosenttia vastanneista yrityksistä arvioi heidän liikevaihtonsa olevan tänä vuonna suurempi kuin viime vuonna.

Vastaavasti yrityksistä yhä suurempi osuus arvioi, että heidän liikevaihtonsa on myös ensi vuonna suurempi kuin tänä vuonna.

Elo–syyskuun vaihteessa tehtyyn kyselyyn vastasi 161 Hämeen kauppakamarin jäsenyritystä. Vastausprosentti oli 20. Kyselyn mukaan 81 prosenttia yrityksistä arvioi henkilöstömääränsä olevan suurempi tai yhtä suuri kuin viime vuonna.

Yritysten odotukset ovat olleet myönteisiä myös muissa syksyn yritysbarometreissä.

Suomen Yrittäjien syyskuussa julkaisemassa pienten ja keskisuurten yritysten eli pk-yritysten barometrissä optimististen yrittäjien joukko kasvoi keväästä, ja samaa suuntaa oli myös muualla Suomessa.

Sekä Hämeen kauppakamarin että Suomen Yrittäjien barometrissä yritysten investointihalukkuus on kasvanut edellisvuosista, joskin halukkuuden saldoluku oli kauppakamarin kyselyssä vielä negatiivinen. HäSa

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic