Kanta-Häme

Yrityksillä parantamisen varaa häiriötilanteisiin varautumisessa

Pienet ja keskisuuret yritykset ovat varautuneet huonosti häiriötilanteisiin. Suuryritykset ovat varautuneet hyvin.

Tämä selviää valtion omistaman energiatehokkuuteen kannustavan yrityksen Motivan ja Huoltovarmuuskeskuksen tekemästä kyselystä yrityksille ja julkisille organisaatioille. Kysely tehtiin syys–lokakuun vaihteessa.

Suurimmassa osassa pienyrityksistä ei ollut varauduttu mitenkään häiriötilanteisiin. Niissä, joissa oli varauduttu, prosesseja esimerkiksi toimi vaihtoehtoisesti kaasulla, sähköllä tai öljyllä, oli useampi sähkönsyöttövalikoima tai oli ups-tuetut palvelimet ja työasemat.

– Pk-sektorin yritykset voisivat parantaa varautumistaan merkittävästi kiinnittämällä huomiota energiatehokkuuteen ja muun muassa varavoimalähteisiin, sanoo Huoltovarmuuskeskuksen voimajärjestelmäasiamies 
Petri Nieminen.

Pienet ja keskisuuret yritykset katsoivat investointitukien olevan paras kannustin varautumaan paremmin häiriötilanteisiin ja tekemään niitä varten investointeja.

Motiva ja Huoltovarmuuskeskus korostavat, että energiatehokkuuden edistäminen on samalla myös huoltovarmuuden edistämistä. Kun yritys jo normaalioloissa toimii energiatehokkaasti, se auttaa myös häiriötilanteissa. LM-HäSa

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic