Kanta-Häme

Yrityksille sparrausta kasvupoluilla

Yrittäjillä on tänä keväänä ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua ilmaiseen, yritysten kasvuun tähtäävään Hämeenlinnan Kasvupolku -ohjelmaan.

Kasvupolku on osa valtakunnallista Kasvu Open -sparrausohjelmaa, ja siihen voivat hakea kaikki yritykset toimialasta tai koosta riippumatta.

– Valitut 15 yritystä saavat kahden päivän ajan maan parhaiden asiantuntijoiden sparrausta 30 eri osa-alueella: muun muassa markkinoinnissa, tuotekehityksessä, rahoituksessa, juridiikassa ja kansainvälistymisessä, lupaa Linnan Kehitys oy:n yritys- ja kaupunkikehityksen vs. johtaja Heikki Korhonen.

– Väitän, että hyvin harva pienyrittäjä on koskaan tällaista apua saanut, hän lisää.

Noin 75 ihmistä ja yli 50 pääasiassa pienyritystä osallistui keskiviikkona Raatihuoneessa järjestettyyn starttitapahtumaan, jossa yrittäjiä houkuteltiin hakemaan ilmaiseen sparraukseen. Mukaan kasvupolkuun voi hakea toukokuun puoliväliin asti.

– Haluamme herättää yritykset positiiviseen mahdollisuuksien maailmaan! Toivottavasti tähän tartutaan, Heikki Korhonen sanoo.

Taantuman aikana yritykset monesti jäävät mittamaan kasvua vain liikevaihdolla, mikä on Korhosen mukaan virhe.

– Pitäisi olla asiakaspinnassa ja halua lisätä kannattavuutta prosesseja kehittämällä ja innovaatioilla.

– Kasvupolku on väline siihen, ettei ainakaan jämähdetä, vaan haetaan kehittämistä ja kilpailuetuisuutta, Korhonen korostaa.

Kaikkiaan alueellisia kasvupolkuja on Suomessa 21, ja niihin osallistunee 455 yritystä tänä vuonna.

Linnan Kehitys oy:n lisäksi Hämeenlinnan Kasvupolussa ovat mukaan Hämeen Kauppakamari ja Hämeen Sanomat oy sekä valtakunnalliset kumppanit Finnvera, Nordea ja Sonera.

Hakemukset Hämeenlinnan Kasvupolulle pitää jättää viimeistään 15.5. verkkolomakkeella osoitteessa www.linnan.fi/Kasvuopen.

Tuomaristo valitsee hakemusten perusteella 15 yritystä mukaan Kasvupolun sparraukseen.

Mukaan valituille yrityksille järjestetään Ritariareenassa 26.5. ja 9.6. Kiitoratapäivät, joiden aikana kasvun asiantuntijat eli myllärit haastavat, kannustavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa.

Tuomaristo valitsee lopuksi Kasvupolun voittajan alueelliseen finaaliin, joka pidetään 19.8. Hämeenlinnassa.

Alueelliset voittajayritykset ja kunniamaininnan saajat jatkavat suoraan 22. ja 23. lokakuuta Jyväskylässä pidettävään Kasvu Open -finaaliin. Sinne valitaan kaikkiaan 80 yritystä. HÄSA

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic