Kanta-Häme

Yritystontit jälleen käsittelyssä Hattulassa

Esityksenä on, ettei maksettuja vuosivuokria hyvitettäisi ostohinnasta.

Yritystonttien luovutukseen on tulossa muutoksia Hattulassa. Tavoitteena on, että kaikilta yritysalueilta olisi mahdollista myös vuokrata tontteja. Tähän asti kunta on eräiltä alueilta vain myynyt tontteja.

Uusia luovutusehtoja on käsitelty helmikuusta alkaen kunnan elimissä. Huhtikuussa asia oli jo valtuustossakin, mutta valtuusto päätti palauttaa sen uudelleen valmisteltavaksi.

Vuokrausasia on etenemässä pääosin samoin periaattein kuin keväälläkin. Yritystonttien vuokra-aika olisi 30 vuotta ja vuosivuokra viisi prosenttia tontin myyntihinnasta.

Vuokrasopimuksessa määritelty perusvuokra aiotaan sitoa elinkustannusindeksiin ja tarkistaa vuosittain. Vuokrauksen yhteydessä perittäisiin tontin lohkomiskulut.

Vuokratontti olisi mahdollista lunastaa myös omaksi vuokra-aikana, jolloin hinta määräytyy lunastushetken tonttihinnoittelun mukaisesti.

Viimeksi mainittuun asiaan on tullut uudessa valmistelussa muutos kireämpään suuntaan. Vielä huhtikuussa esityksenä oli, että yritystontin vuokraaja saisi maksamansa vuosivuokrat hyvityksenä myyntihinnasta, mikäli lunastaa tonttinsa viiden vuoden kuluessa. Nyt esityksenä on, ettei aiempia vuokria hyvitetä.

Seuraavaksi asiasta päättää valtuusto. HÄSA