fbpx
Kanta-Häme

Ystäväperhetoiminta yhdistää suomalaisperheet ja ulkomaalaisopiskelijat

Hämeen ammattikorkeakoulussa (HAMK) käynnistyy ystäväperhetoiminta Hämeenlinnassa ja Riihimäellä syksyllä opintonsa aloittaneille ulkomaalaisille opiskelijoille.

Ystäväperhetoiminnan tarkoituksena on tutustuttaa opiskelijat suomalaiseen kulttuuriin, kieleen ja elämäntapaan paikallisten ystävien kautta.

Toiminta käynnistetään yhteisillä aloitustapahtumilla, jotka järjestetään tiistaina 29. lokakuuta kello 18 Hamkin Visamäen yksikössä ja 5. marraskuuta kello 18 Riihimäen yksikössä.

Kulttuurien kohtaamisia

Hamkissa opiskelee neljällä eri paikkakunnalla yhteensä noin 600 ulkomaalaista opiskelijaa.

Ulkomaalaisten opiskelijoiden on joskus haastavaa tutustua paikallisiin koulun ulkopuolella, eivätkä he opiskelujen aikana pääse välttämättä näkemään opiskelijaelämän lisäksi muuta suomalaista arkielämää.

Ystäväperhetoiminta voi olla osallistumista normaaliin perhearkeen, yhteistä harrastustoimintaa, ruoanlaittoa, mökkeilyä tai vaikkapa elokuvien katsomista. Meille suomalaisille arkipäiväisiltä kuulostavat asiat, kuten sauna, ulkoiluretket, suomalainen ruoka, jääkiekko ja hiihto, ovat ulkomaalaisille opiskelijoille usein eksoottisia elämyksiä. Ystäväperheellä on toiminnan myötä mahdollisuus harjoittaa kielitaitoaan ja tutustua opiskelijan omaan kulttuuriin.

Ystäväperhetoimintaa koordinoi ESR-rahoitteinen Pajatso-hanke, jossa kehitetään toimintamalleja tukemaan Hamkin vieraskielisissä koulutusohjelmissa opiskelevien henkilöiden työllistymistä. (HäSa)

Menot