fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Keskisuomalainen sulkee lehtipainon Hämeenlinnasta, lähes kaikki työntekijät irtisanotaan

Hämeenlinnan sanomalehtipaino suljetaan vuoden lopussa.
Hämeenlinnan sanomalehtipaino hiljenee vuodenvaihteessa. Arkistokuva: Terho Aalto

Hämeenlinnassa toimiva sanomalehtipaino aiotaan sulkea, tiedottaa Keskisuomalainen oyj.

Sulkemista koskevat yt-neuvottelut alkoivat lokakuussa ja päättyivät 4.12.2019, mutta sulkemispäätös tehtiin tänään keskiviikkona. Lehtien painaminen päättyy Hämeenlinnassa 31.12.2019.

Keskisuomalainen Oyj on yt-neuvotteluilla ja uudelleenjärjestelyillä tavoitellut noin miljoonan euron kustannussäästöjä, joihin se pyrkii pääsemään täysimääräisesti vuonna 2021. Kaikkiaan 22 henkilöä on määrä irtisanoa.

Keskisuomalainen-konsernin toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi kertoo Hämeen Sanomille, että kaikki irtisanottavat henkilöt ovat Hämeen Lehtipainon henkilökuntaa. Irtisanomiset on määrä toteuttaa tammi–maaliskuun aikana. Osalle Lehtipainon työntekijöistä on etsitty korvaavaa työpaikkaa Tuusulasta, mutta nämä tehtävät eivät vähennä irtisanottavien määrää.

Itse painokoneella on Kangaskorven mukaan “marginaalinen arvo”.

Yhtiölle jää 5 lehtipainoa

Keskisuomalainen-konsernille jää viisi lehtipainoa sen jälkeen, kun Hämeenlinnan paino suljetaan. Lehtipainoja yhtiöllä on Jyväskylässä, Pieksämäellä, Tuusulassa, Lahdessa ja Kouvolassa.

Hämeen Lehtipaino muodostettiin aikanaan Hämeen Sanomien sanomalehtipainosta. Vuodesta 2014 saakka Hämeen Sanomat on painettu Alma Manun painossa Tampereella. HäSa

Lue myös: Hämeen Lehtipaino aiotaan lakkauttaa

 

Juttua päivitetty 11.12.2019 kello 16.30: Lisätty Kangaskorven kommentit.

Menot