Kanta-Häme

Zimbabwen lentoturmassa kuoli Lassila & Tikanojan ja UPM:n johtajia

Lassila & Tikanojan toimitusjohtaja Pekka Ojanpää kuoli Zimbabwen koneturmassa. UPM: Johtaja Heikki Vappulan uskotaan kuolleen lentoturmassa Zimbabwessa
54648864

Lassila & Tikanojan toimitusjohtaja Pekka Ojanpää on kuollut Zimbabwen eilisessä pienkoneturmassa.

Zimbabwen yleisradioyhtiö julkaisi aiemmin tänään onnettomuudessa kuolleiden nimet. Lassila & Tikanoja vahvistaa, että kuolleiden joukossa on myös sen toimitusjohtaja Ojanpää.

Turmassa kuoli kaikkiaan neljä suomalaista sekä koneen lentäjä. Pienkone syöksyi maahan vuoristoisella seudulla Masvingon maakunnassa eilen.

– Välitämme osaltamme syvimmät osanotot omaisille ja läheisille ja yritämme tässä nyt itsekin ymmärtää tätä tapahtunutta, yhteiskuntajohtaja Jorma Mikkonen sanoo STT:lle.

Mikkosen tietojen mukaan Ojanpää oli Zimbabwessa lomailemassa metsästysmatkalla.

Ojanpään oli tarkoitus lopettaa yhtiössä kuun lopussa siirtyäkseen Suomisen toimitusjohtajaksi. Lassila & Tikanojan väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty talousjohtaja Tuomas Mäkipeska.

Suominen aloittaa välittömästi uuden toimitusjohtajan haun.

 

Myös UPM Biorefining -liiketoiminnan johtajan Heikki Vappulan uskotaan kuolleen eilisessä lento-onnettomuudessa Zimbabwessa, kertoi yhtiö pörssitiedotteessaan.

Vappula oli Zimbabwessa yksityismatkalla, ja viranomaiset ovat vahvistaneet hänen nimensä olleen onnettomuuskoneen matkustajalistalla, tiedotteessa sanotaan.

Vappula oli 51-vuotias. Hän aloitti UPM:n palveluksessa vuonna 2006. Ennen uraa metsäteollisuudessa Vappula toimi Nokian palveluksessa 13 vuotta.

 

Kolmas kuollut oli Ilta-Sanomien mukaan 53-vuotias mies, joka oli pitkän linjan it-ammattilainen.

Lehden mukaan mies oli viimeksi toimitusjohtaja ja Suomen maajohtaja monikansallisessa pohjoismaisessa it-alan yrityksessä. Lisäksi hänen kerrotaan harjoittaneen it-teknologiaan

ja yritysjärjestelyihin liittyvää konsultointia omassa firmassaan ja toimineen erään it- ja pelialan yrityksen hallituksessa.

Yhteensä turmassa kuoli neljä suomalaista. STT

Lisää aiheesta: Ulkoministeriö vahvisti: Zimbabwen lento-onnettomuudessa kuolleet ovat suomalaisia

Päivän lehti

8.8.2020