Kaupallinen yhteistyö

Asiakas valitsee, missä ja milloin - Kanava avoinna rahoituspalveluihin

Mainos. Takana ovat ajat, jolloin raha-asioiden hoitamiseksi piti varata tapaaminen pankkiin. Tilalle on tullut sujuva yhteydenpito ja nopea, henkilökohtainen palvelu.

Takavuosina oli normaalia, että lainaa tarvitseva asiakas varasi ajan ja meni käymään pankinjohtajan juttusilla kaikki tarvittavat paperit mukanaan. Nykyisin luotonhaku onnistuu verkossa milloin tahansa ja päätöksen saa nopeasti.

”Asiakas saa kanssamme hoidettua rahoitus- ja vakuutusasiansa mutkattomasti. Tämän vuoksi hänen on helppoa ottaa yhteyttä aiempaa useammin ja kysyä tarvittaessa neuvoa vähän pienempäänkin kysymykseen”, toteaa liiketoimintajohtaja Lauri Timgren Santanderilta.

Santander koetaan kokeneeksi, ammattitaitoiseksi ja helposti lähestyttäväksi. Nämä mielikuvat nousivat esille tänä vuonna valmistuneessa, IRO Researchin toteuttamassa tutkimuksessa.

Miten toivoisit sinulle palattavan?

Yhä useampi pitää itsestäänselvänä, että voi hoitaa suurimman osan rahaan liittyvistä asioinneistaan verkkopalvelussa. Samalla oletuksena on, että kysymykseen saa nopeasti vastauksen esimerkiksi sähköpostina tai puheluna, sen mukaan miten itse toivoo.

”Asiakkaamme haluavat omissa asioissaan henkilökohtaista palvelua. Kun asiakas ottaa yhteyttä vaikkapa verkkopalvelumme kautta, asiantuntijamme tarkistaa hänelle tarvittavat tiedot ja palaa asiaan mahdollisimman pian. Vastaukset ja päätökset tehdään aina juuri kyseisen asiakkaan kokonaistilanteen mukaan”, Timgren sanoo.

Santanderin asiakas osaakin jo luottaa siihen, että hänen raha-asioitaan hoidetaan kokonaisuutena. Kun esimerkiksi auto on rahoitettu Santanderin luotolla, taustatiedot ovat jo tallessa vakuutuksia ja mahdollisia muita luottoja varten. Näin eteen tuleviin tarpeisiin ja kysymyksiin saa vastauksen helposti.

Asiakkaalla on paljon valinnanvaraa

Santanderilla koetaan, että palvelun nopeutuminen ja joustavuuden lisääntyminen on vienyt rahoituspalveluja aiempaa enemmän kumppanuuden suuntaan. Nykyaikainen rahoittaja palvelee asiakasta tehokkaasti ja hyödyntää kaikki mahdollisuudet parantaa asiakkaan kokemusta myös digitaalisilla välineillä. Asiakas puolestaan voi valita asiointinsa tavan ja ajankohdan, ja kilpailuttaa palveluntarjoajia tehokkaasti.

Yhä harvempi haluaakin lähteä käymään konttorissa. Palvelujen kehittymisen suuri murros lupaa asiakkaille jatkossa yhä enemmän valinnanvaraa.

”Asiakkaiden odotusten täyttäminen on meille mieluisa haaste. Kehitämme koko ajan palvelujamme saamamme palautteen perusteella ja yritämme mieluummin olla askeleen edellä – tarjota sellaisia uusia vaihtoehtoja, joita ei ole vielä edes kaivattu”, Timgren sanoo.

Lue lisää Santanderista 

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic