Kaupallinen yhteistyö

Edes keuhkokuume ei estä Kirkan klassikkojen esittämistä

Verkatehtaalla maaliskuun alussa esiintyvä Club For Five teki Kirkan klassikoista ennakkoluulottomia versioita.
Club For Five starttaa uuden Songs Of Kirka-kiertueen Hämeenlinnan Verkatehtaalta. Viime syksynä a cappella-yhtyeen Kirka-kiertue oli loppuunmyyty ympäri Suomea.

Vuonna 2007 menehtyneen Kirka Babitzinin ääni on jäänyt suomalaiseen mielenmaisemaan.

Kun radiosta alkaa soida Surun pyyhit silmistäni -kappaleen ensimmäiset soinnut, suurin osa kuuntelijoista tietää välittömästi, mistä kappaleesta on kyse ja kuka sen esittää.

Näin isojen hittien uusiin versioihin liittyy aina riskejä, joten monet artistit eivät uskalla edes kajota niihin.

Mutta a cappella-yhtye Club For Five uskalsi. Se julkaisee levyllisen Kirkan kappaleita, joista ensimmäinen on juuri edellämainittu 90-luvun superhitti.

– Täytyy tunnustaa, että kyllä minä tätä vähän aluksi jännitin. Olemme kuitenkin saaneet Kirkan faneilta mukavaa palautetta, Club For Fiven Susanna Lukkarinen

Ikivihreiden versioinnin vaikeus tulee juuri siinä, kuinka paljon alkuperäistä versiota lähtee muokkaamaan.

– Kunnioitamme alkuperäistä versiota, mutta olemme tehneet tämän juuri niin kuin se on meistä tuntunut oikealta, Lukkarinen kuvailee.

 

Club For Five on toki testannut Kirkan kappaleita aikaisemmin, sillä yhtye teki viime syksynä Songs of Kirka-kiertueen, jonka konsertit olivat loppuun myytyjä ympäri Suomea.

Kiertueiden ja levyn takana ovat Kirkan pitkäaikaiset managerit Sakari Timonen ja Seppo Kahilainen sekä Kirkan ihailijakerhon vetäjä Seppo Lindström.

Maaliskuun 1. päivänä Club For Five aloittaa uuden Kirka-kiertueen Hämeenlinnan Verkatehtaalta. Maisema vaihtuu maaliskuussa tiuhaan, sillä yhtyeellä on yhteensä 11 konserttia. Näin tiivis kiertue vaatii laulajalta paljon eikä sairauslomia tunneta.

– Me emme ihan pienestä nuhasta peruuta esiintymisiä. Olemme esiintyneet oksennustaudissa, keuhkokuumeessa ja sikainfluenssassakin, Susanna Lukkarinen listaa nauraen.

 

A cappella-yhtyeen riveissä keuhkokuumeisena esiintyminen kuulostaa tavallisesta tallaajasta täysin mahdottomalta ajatukselta.

Etenkin, kun Susanna Lukkarinen kertoo, että a cappella-konsertti on laulajalle hyvin vaativa ponnistus.

– Kun esiintyy bändin kanssa, jossa on soittimia, saa aina välillä pienen huilaustauon, kun kitaristi tai pianisti soittaa soolon. Tässä ei taukoja ole, sillä ääntä tuotetaan koko ajan.

Kun Susanna Lukkarinen palasi äitiyslomalta yhtyeen riveihin, ensimmäinen esiintyminen muistutti a cappella-laulun fyysisyydestä.

– Minulla oli reidetkin ihan hapoilla sen jälkeen. Laulaminen on vain niin kokonaisvaltaista.

 

Club For Five – Songs Of Kirka Hämeenlinnan Verkatehtaalla perjantaina 1.3. klo 19.

Liput 44 euroa. Hinnat sisältävät käsittelykulut. Lisätietoa Verkatehtaan lipunmyynnistä
Liput: Verkatehtaan lippukauppa, Paasikiventie 2, Puhelin: 0600 16060 (0,76 €/min + pvm), avoinna ma-pe klo 9-19, la klo 12-17