Kaupallinen yhteistyö

Elenian kaukolämpö tuotetaan pääosin uusiutuvilla - Viihtyisää, vastuullista ja varmaa

Mainos. Hämeenlinna on hieno kaupunki. Kaikki on oikeasti lähellä ja yhteydet kunnossa. Asumisen laatu ja ympäristöystävällisyys ovat myös helposti tavoitettavissa, erinomaisena esimerkkinä ensi vuoden alussa valmistuva Poltinahon Upseeri.
Timo Sollo on tyytyväinen näkemäänsä: Poltinahon Upseeri edustaa monella tapaa ajan arvoja ja vaatimuksia.

Puolikaareen hirrestä rakennettuja pari- ja rivitaloja historiallisella alueella kaikkien palveluiden välittömässä läheisyydessä: Hämeenlinnassa tämä on täyttä todellisuutta. 1800-luvun upseerikerhon kivijalka on suojeltu ja jää osaksi valmistuvaa kokonaisuutta, joka tehdään tämän hetken parhaan osaamisen sekä teknologian mukaan.

– Kaikki on suunniteltu, selvitetty ja päätetty, että tähän rakentuu ihmisille koteja ja kortteli, joka mahdollistaa helpon, turvallisen, ympäristöystävällisen sekä viihtyisän alueen asua. Poltinahon Upseeri valmistuu ensi vuoden tammikuussa, ja sen jälkeen ympyrä täydentyy, kuten ylärinteeseen rakennetaan Poltinahon Rakuuna, alustaa rakennuttaja Timo Sollo, Sollon kodit ja kiinteistöt Oy.

Kuusihirsi hengittää

Kyseinen alue on ympäristöä ajattelevan ihmisen unelma: luonto, palvelut, koulu, päiväkoti ja keskusta kaikki aivan vieressä. Kodit on rakennettu hirrestä, mikä tarkoittaa hengittävää ja ekologista ratkaisua. Aurinkopaneeleille on valmius, kuten myös sähköautojen latauspisteelle.

– Kuusihirsi on itsessään pysyvä hiilivarasto rakenteissa, mutta myös hengittävä ja varma rakennusmateriaali. Eristeitä ei tarvita, kun puu on materiaalina aivan omaa luokkaansa, Timo Sollo tiivistää.

Asunto-osakeyhtiö Poltinahon Upseeri on 11 kodin kokonaisuus. Asuntojen koko on 34,5 neliöisestä yksiöstä 96,5 neliön kokonaisuuteen. Erilaisissa elämäntilanteissa ihmiset tarvitsevat sopivan kodin, jotka yhdessä muodostavat yhteisön.

– Alueelle rakennetaan yhteinen lenkkisauna, patiot ja puutarhat. Eri tilanteissa oleville ihmisille tarjotaan asumista, jossa yhdistyy mahdollisuus yksityisyyteen sekä yhteisöllisyyteen, Sollo sanoo.

Huolella ja huoletta

Puurakenteisten uudistalojen luonteva lämmitysratkaisu on Elenian kaukolämpö. Elenian valmis kaukolämpöverkko alueella, uusiutuviin lähteisiin perustuva tuotanto sekä toimitusvarmuus kaikissa tilanteissa ratkaisivat.

– Asukkaille helppous ja huolettomuus ovat avainasemassa. Kaukolämpö on varma, helppo ja huoleton ratkaisu, joka ei pohjaa fossiilisiin polttoaineisiin. Lämmintä vettä on aina varmasti käytössä, Sollo hymyilee.

Elenia Lämpö tuottaa tällä hetkellä jo 70 prosenttia kaukolämmöstä uusiutuvilla, puuperäisillä polttoaineilla. Tämän tuotannon osuus on kasvanut tasaisesti vuosittain.

– Viimeisen vuoden aikana Elenia Lämpö rakensi noin 50 uutta kaukolämpöliittymää. Huolella ja huoletta on Elenian ydinviesti, kun kaupunkiympäristön rakentaminen tiivistyy. Uudet alueet tehdään pääsääntöisesti alueille, joissa kaukolämpöverkko on jo olemassa, jolloin liittyminen on sekä vaivatonta että edullista, kertoo myyntipäällikkö Toni Nikkanen, Elenia Lämpö Oy.

www.elenia.fi/lampoluotsi