Kaupallinen yhteistyö

Hämeenlinnan kaunis arkkitehtuuri

Hämeenlinna on monelle tuttu idyllinen kaupunki, josta löytyy monia vierailemisen arvoisia paikkoja ja kaunista arkkitehtuuria. Kaupungin kuuluisin ja vanhin rakennus on epäilemättä Hämeen linna, joka on koristanut aluetta monien vuosisatojen ajan.

Kaupungin ja siellä sijaitseva  Hämeen linnan historia on pitkä ja värikäs. Linnan iästä ei olla täysin varmoja, mutta linnan rakentamisen on arvioitu tapahtuneen 1300-luvulla.  Linnasta ei ole löytynyt arkeologisia löydöksiä, jotka vahvistaisivat linnan olevan rakennettu ennen 1320-lukua. Linna oli sotilaskäytössä 1500-luvun puoliväliin saakka, jolloin linna menetti suuren osan sotilaallisesta merkityksestään.

Hämeen linna 1600-uvulla

Suomi oli pitkään Ruotsin hallinnon alainen ja monen vuosisadan ajan Hämeen linna kuuluikin Ruotsille. Hämeen linnaa kunnostettiin 1600-luvun alussa, ja vuonna 1639 linnan läheiset asutukset saivat virallisen kaupungin aseman Hämeenlinnana. Linna jäi tyhjilleen 1600- ja 1700-luvuilla, kun sitä asuttaneet ruotsalaiset sotilaalaat siirtyivät eteläiselle Itämerelle.

Suomen sodan jälkeen, kun Suomesta tuli Venäjän hallitsema Suomen suuriruhtinaskunta, linna muutettiin vankilaksi. Hämeen linna toimi vankilana aina vuoteen 1953 saakka, jonka jälkeen linnaa alettiin taas kunnostaa ja restoroida. Linnan kunnostaminen kesti muutaman vuosikymmenen. Linna on ollut julkinen museo vuodesta 1979 ja sen tiloja voi nykyään vuokrata myös yksityistilaisuuksiin, kuten esimerkiksi häätilaisuuksiin. Linna onkin nykyään varsin suosittu hääkohde.

Hämeen linnaan ja Hämeenlinnaan lainan avulla

Hämeenlinna on kaunis viikonloppumatkakohde. Hämeenlinnaan pääsee nopeasti junalla esimerkiksi Helsingistä. Matka Helsingistä Hämeenlinnaan kestää ainoastaan tunnin. Myös Turusta ja Tampereelta matkustaminen käy nopeasti junalla. Kaupunkiin pääsee kätevästi ja nopeasti myös muualta Suomesta.

Matkustaminen ei suinkaan ole ilmaistahuvia ja pikalaina voikin olla varsin varteenotettava ratkaisu monelle linnojen ystävälle. Lainojan on monenlaisia ja jokaiselle löytyy varmasti jotain nopeasti ja kätevästi. Pikalaina pamahtaa tilille usein jo saman päivän aikana, jos lainahakemus menee läpi. Voit hakea pikalainaa helposti vaikkapa älypuhelimellasi ollessasi liikenteessä. Et siis aina tarvitse tietokonetta lainan hakemiseen. Lainan hakeminen ei myöskään edellytä monien eri lomakkeiden täyttämistä ja niihin sisältyvää byrokratiaa. Hyppää siis junaan ja suuntaa kulttuurimatkalle Suomen sydämeen, Hämeenlinnaan!