Kaupallinen yhteistyö

Iloa ja osaamista – Vanajaveden Opisto

Kiinnostaisiko joku näistä: japanin alkeet, ilma-akrobatia, kokeileva maalaus tai lavatanssijumppa? Entä tietotekniikka, saksofonin soitto, kirjonta, grafiikka tai kamarikuoro? Jos ei, niin vielä löytyy lähes tuhat vaihtoehtoa, VOP.

Vanajaveden Opiston noin tuhannesta vuosittaisesta kurssista löytyy kaikenikäisille ja kaikille kansalaisille jotakin, mikä kiinnostaa. Samalla avautuu luonteva mahdollisuus tavata ihmisiä, jotka ovat iästään ja taustoistaan huolimatta samanhenkisiä.

– Vanjaveden Opiston kurssitarjonta on tehty kaikenikäisille. Itsensä kehittäminen, toisten ihmisten tapaaminen ja omaehtoinen oppiminen ilman suorituspaineita useilla aloilla ovat opiston suuri vahvuus. Tutustumisen kynnys on matala, alustaa Vanajaveden Opiston apulaisrehtori Kari Koski.

Ei suorituspaineita

Monipuolinen tarjonta ei ole juhlapuhetta: vauvajumpasta varttuneen väen edistyneen tietotekniikan kurssiin, ja lähes kaikkea siltä väliltä. Japanin alkeet, turistin espanja ja edistyneen englannin keskustelu vain esimerkkinä kielistä.

– Melkoinen vahvuutemme on, että tuhannesta kurssista voi valita omansa täydentääkseen ammatillista osaamistaan esim. kielissä tai valita itselleen harrastukseensa ja/tai hyvinvointiin liittyvän kurssin. Vailla suorituspaineita on myös mukava ja motivoiva lähtökohta oppia uutta, linjaa kokenut opettaja ja apulaisrehtori Koski.

”Tarjonnan monipuolisuus, ajankohtaisuus ja kysyntä ovat tärkeitä. Palautteet ja ideat kurssilaisilta otetaan tarkasti huomioon.”

VOP ja valinnan vaikeus

Kurssitarjonta on jatkuvassa syynissä ja kehitysprosessissa. Opettajat, joita on vuosittain noin 250, osallistuvat aktiivisesti henkilökunnan kanssa kehitystyöhön.

– Meillä on käytössä palautejärjestelmä, joka tuottaa tietoa kursseista. Noin 20 000 kurssilaista vuodessa tuottaa valtavan määrän tietoa, joka on arvokasta suunnittelussa.

– Henkilökunnan kokemus ja ammattitaito, opettajien palaute ja opiskelijoiden ideat sekä kokemukset uudistavat kurssitarjontaa joka vuosi. Lähes 20 eritasoista kielikurssia ja muut kestosuosikit tietenkin pidetään, ja samaan aikaa tuodaan uusia ja ajankohtaisia kursseja tarjontaan, Koski kertoo.

Vanajaveden Opiston apulaisrehtori Kari Koski ja rehtori Outi Itäluoma pohtivat ja kehittävät opettajien kanssa kurssitarjontaa jatkuvasti.

Tammikuun 14. päivä alkaa kurssi laulajille. Fly me to the moon- Jazzpaja, kurssille on vielä tilaa, mutta ehkä sittenkin ilmoittaudun Elämäni kevät – omin sanoin -kurssille, joka alkaa 17.1. Samanhenkisessä porukassa oppisi varmasti uutta ja tapaisi toisia kirjoittajia.

Helmikuun kuudes päivä alkava Rock ja taidehistoria, onko teillä arvoisa VOP kurssia valinnan vaikeuteen?

Vanajaveden opiston nettisivut: www.kktavastia.fi/vop

Ilmoittautuminen Vanajaveden Opiston kursseille:

www.opistopalvelut.fi/vanajavesi

Puhelimitse: 03 621 2572