Kaupallinen yhteistyö

Korkokatto pudotti lainojen yhdistämisen hintaa - Lue lisää!

Lainat ja muut kulutusluotot ovat olleet koronapandemian aikana väliaikaisen, korkokattoa alentavan lakimuutoksen kohteena vuoden 2020 heinäkuusta, ja lakimuutoksen ensimmäinen osa päättyi vuoden vaihtuessa. Tämä tuo tärkeitä muutoksia siihen, miten edullisempi lainojen yhdistäminen onnistuu.

Poikkeusolojen jatkuessa tämänkin vuoden puolelle, eduskunta päätti jatkaa tätä väliaikaista lakimuutosta, joka puolitti kulutusluottojen koron 20 prosentista 10 prosenttiin.

Kulutusluottojen tilapäisen korkosääntelyn ensimmäinen osa siis päättyi vuodenvaihteessa. Monien viime vuoden aikana otettujen lainojen korko on saattanut nousta, sillä lakimuutos edellytti edullisempia korkoja alkuun vain 31.12.2020 saakka. Jos sinulla on lainaa, se kannattaakin kilpailuttaa nyt uudestaan, jotta lakimuutoksesta pääsee hyötymään. Lakimuutos koskee nimittäin vain uusia lainoja, eikä korkokatto vaikuta automaattisesti vanhoihin lainoihin.

Kilpailuta myös luottokorttivelat ja osamaksusopimukset

Väliaikaiset korkorajoitukset eivät koske luottokortteja tai osamaksusopimuksia. Useiden luottokorttien todellinen vuosikorko nousee usein lähelle kymmentä prosenttia, tai jopa sen yli.

Osamaksujen ja esimerkiksi elektroniikkaliikkeiden tarjoamien luottojen korot ovat tätäkin huomattavasti korkeampia. Muun muassa Suomen suurimpiin kuuluvan elektroniikkamyyjän, Verkkokaupan osamaksuratkaisun todellinen vuosikorko on 19,90 %.

Kilpailuttamalla nykyiset lainat uudestaan voit siis parhaimmillaan jopa puolittaa lainan koron! Palvelun käyttö on aina ilmaista eikä velvoita mihinkään. Vertailussamme voi kilpailuttaa kaikki lainat pienestä suurimpaan, aina 60 000 euroon asti.

Lainalaskurin avulla näet kuinka paljon voit säästää

Vakuudettoman lainan tai kulutusluoton ottaminen osamaksun tai luottokortilla maksamisen sijaan voi siis olla kannattavaa edullisemman koron takia. Joissain tapauksissa on myös järkevää yhdistää lainat, eli ottaa uusi isompi laina ja maksaa vanhat osamaksut ja luottokorttilaskut kerralla pois.

Vanhojen lainojen yhdistämisen avulla voikin säästää huomattavan summan rahaa. Eri pankkien lainoja kannattaa aina vertailla ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Vertailemalla eri lainantarjoajat ja pankit huolella on mahdollista löytää edullisin lainaratkaisu.

VertaaEnsin.fi -palvelu on puolueeton lainojen vertailualusta, joka tarjoaa sitoumuksetta jopa 23 pankin ja rahoituslaitoksen vertailun. Palvelu on ilmainen ja vertailun tekeminen kestää vain muutaman minuutin.