Kaupallinen yhteistyö

Koti kunnossa - Autiotalot

Elämän taloudellisesti suurin päätös on useimmille kiinteistö. Autiotalot LKV Oy on asiantunteva apu lähellä tässä päätöksessä. Paikallinen ja osaava välittäjä välittää, ja Autiotalot Isännöinti hoitaa isännöinnin.

Isäntä talossa tarkoittaa sitä, että joku hoitaa kiinteistön asioita arvoa säilyttävällä ja kasvattavalla tavalla. Autiotalot Isännöinti toimii juuri näin.

– Taloyhtiön hallinnollinen ja tekninen kokonaisuus hoituvat meidän kautta, kuten myös taloushallinto. Oleellisinta on tietää ja tuntea, mitä taloyhtiöissä tapahtuu ja tarvitaan, jotta kaikki asiat tehdään parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Autiotalot Isännöinti Oy:n toimitusjohtaja Mirva Autio.

– Henkilökohtainen palvelu ilman virka-aikoja on meidän juttu. Tiedämme ja tunnemme taloyhtiöt sekä niiden asukkaat. Hoidamme isot ja pienet asiat kasvotusten ja aidosti asiakkaan edun mukaan, Mirva Autio sanoo.

Isännöinti kasvussa

Mirva Autio on opiskellut ja tehnyt alan töitä jo pitkään. Työn ohessa hän on suorittanut ensin IAT-tutkinnon, sen jälkeen ITS-tutkinnon ja viimeiseksi teknisen isännöitsijän koulutuksen. Autiotalot Isännöinti Oy on saavuttanut asiakkaiden luottamuksen.

– Muutamasta taloyhtiöstä toimialapohjalta homma lähti käyntiin, ja nyt hoidamme yli 80 taloyhtiön isännöinnin. Koulutus tarkoittaa ajanmukaista osaamista, mutta tärkeintä on henkilökohtainen palvelu, kertoo Mirva Autio.

Perheyritys muutoksessa

Aviomies Petri Autio nyökyttelee vieressä.

– Osaava isännöitsijä on kuin taloyhtiön toimitusjohtaja, joka hoitaa asiat pienestä isoihin, Petri pohtii.

Isännöinti on Autiotalojen uusi ja kasva osa yritystoimintaa, jonka kivijalka on kiinteistönvälitys. Autiotalot on perustettu kymmenen vuotta sitten, jonka jälkeen on tapahtunut paljon. Yritys teki tuoreena kauppaa kahden välittäjän voimin pari vuotta, kunnes kasvuun saatiin tukeva selkänoja pankkipuolelta.

– Maailma ja markkinat muuttuivat, ja viime vuonna tilanne oli kaikille osapuolille sopiva lunastaa osakkeet kokonaisuudessaan, Petri Autio kertoo.

Petrin isä Juha Autio on alan konkari alueella ja edelleen mukana myyntityössä, vaikka lakisääteiset eläkeiät ovat täynnä ja yli. Omistuspohjaa Petri Autio laajensi alan kokeneilla ja menestyneillä tekijöillä.

– Harri Myllyllä ja Kari Markkanen ovat alansa huippuosaajia ja tuntevat alueen markkinan sekä ihmiset täysin.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen

Yhdessä olemme perheyritys, joka palvelee meille tutun ja rakkaan alueen asiakkaita todellakin henkilökohtaisesti, Petri Autio sanoo.

– Myyjä tai ostaja, niin olemme oikeasti asiakkaan asialla. Luottamus syntyy tai on syntymättä ihmisten välillä. Paikallinen palvelu tarkoittaa käytännössä sitä, että tunnemme toisemme oikeasti ja palautekanava on todella suora, Kari Markkanen kuvailee.

– Jäähallin käytäväkeskustelut, Hämeen Sanomien työpaikkailmoitusten määrä ja yleinen sävy talousuutisoinnissa, kaikki vaikuttaa kaikkeen. Nyt näyttää pitkästä aikaa oikealta, Markkanen iloitsee.

Tunteet ja järki

Asuntokaupassa tapahtui vuonna 2013 se sama mikä muuallakin: stoppi. Nyt kauppa taas käy, mutta asiantuntijoiden näkökulmasta hieman vinosti. Pienistä sijoitusasunnoista on jo ylitarjontaa, mutta kysyntää olisi rivitalokolmioille.

– Jokaiseen ihmiseen ja kohteeseen tutustutaan henkilökohtaisesti. Hinta, kunto ja markkinatilanne käydään yhdessä läpi, ja meidän asiantuntijarooli on tuoda tuki päätöksenteolle. Kotia vaihtaville tärkeintä on joka tapauksessa väliraha, painottaa Petri Autio.

– Elämässä asiat vaihtelevat. Ensiasunnon ostaja ja rintamiestaloa myyvä leski ovat samalla asialla, mutta hyvin eri lähtökohdista. Asunnon ostoon ja myyntiin liittyy aina tunteita. Herkällä korvalla ja ilman kiirettä kaikissa tapauksissa toimitaan, kuvailee kokenut ammattimies Kari Markkanen.

Petri Autio allekirjoittaa ja paaluttaa yhtiökumppaninsa kuvailun kivijalkaan.

– Paikallisuus, kokemus ja yhdessä tekemisen vahva henki ovat meidän vahvuus. Ja avoimin silmin katsellaan tulevaan, Petri Autio hymyilee.

Uudiskohde Poltinaho, Upseeri.