Kaupallinen yhteistyö

Maggie Reilly saapuu ensimmäisen kerran Hämeenlinnaan

Skotlantilaistähti esittää Verkatehtaalla takavuosien megahittien lisäksi myös tulevan albuminsa kappaleita.

Skotlantilainen Maggie Reilly esiintyy Verkatehtaalla lokakuun 1. päivänä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hän vierailee Hämeenlinnassa, vaikka hän on keikkaillut Suomessa useasti.

Reilly innostuu puhelimessa, kun hänelle kuvailee, millaiseen kaupunkiin hän on tulossa.

– Toivottavasti minulla on aikaa vierailla linnassa, ja kuljeskella puistoissa. Rakastan sitä Suomessa. Pitkiä kävelyjä puistoissa.

Puistokävelyjen lisäksi Reillyn mieleen ovat myös Kalevala-korut, joita hän on haalinut mukaansa kaikilta Suomen-keikoiltaan.

– Toivottavasti pääsen myös käymään jossain koruliikkeessä Hämeenlinnassa.

 Ällistyttävä määrä YouTube-soittokertoja

Skotlantilainen Maggie Reilly on kiertänyt maailmaa muusikkona jo neljän vuosikymmenen ajan ja sinä aikana hän on julkaissut kansainvälisiä, massiivisia hittejä kuten Everytime we touch ja Moonlight Shadow, jolla on YouTubessa yli 56 miljoonaa katsojakertaa.

– 56 miljoonaa! Oletko tosissasi? Sehän on aivan mielipuolinen määrä. Voi hyvänen aika, pitää varmaan itsekin käydä katsomassa se, jos siinä videossa on jotain erikoista, Reilly nauraa epäuskoisena.

Moonlight Shadow julkaistiin Mike Oldfieldin Crises-levyllä vuonna 1983. Kappale oli Reillyn ensimmäinen hitti, joka sinkosi hänet nopeasti popmusiikin tähdeksi.

Kuten tähtitarinoissa usein, myös tässä tarvittiin aluksi hieman tuuriakin.

Alun perin Moonlight Shadowin piti laulaa Hazel O´Connor.  Jostain syystä Oldfield päätti kuitenkin viime hetkellä valita Reillyn kappaleensa tulkiksi, sillä hän oli laulanut Oldfieldin aiemmillakin levyillä.

Loppu onkin populaarimusiikin historiaa.

 Yhteistyötä oman idolin kanssa

Mike Oldfieldin lisäksi Maggie Reilly on tehnyt yhteistyötä lukuisien nimekkäiden muusikoiden kanssa.

Listalta löytyvät muun muassa Pink Floydin perustajajäseniin kuuluva Nick Mason, Mike Batt ja Cream-yhtyeen basistina tunnettu Jack Bruce.

Vaikka kaikki kimppaprojektit ovat Reillyn mukaan yhtä tärkeitä, Jack Brucen kanssa tehty yhteistyö on jäänyt voimakkaimmin mieleen.

– Olin täysin häkeltynyt, kun hän pyysi minua solistiksi. Olin fanittanut häntä niin kauan, joten käyttäydyin innoissani kuin tytönhupakko, Reilly muistelee.

Sanoituksissa heijastuksia omasta elämästä

Lähikuukausina ilmestyy Reillyn uran yhdestoista albumi, joka kantaa nimeä Starfields.

Tulevankin albumin julkaisuun liittyy hieman onnea, joka ensin ei siltä tuntunut.

– Olimme äänittäneet albumia jo varsin kauan, kun mursin jalkani. Jouduin pitämään taukoa studiotyöskentelystä, joka olikin täydellinen juttu. Sen aikana tein uusia kappaleita ja niistä tuli todella hyviä.

Verkatehtaan konsertissa hän esittää yhtyeensä kanssa ison nipun näitä vielä julkaisemattomia kappaleita.

– Kappaleiden sanoitukset ovat heijastuksia siitä, mitä minulle on tapahtunut ja millaisia ihmisiä olen kohdannut.

”Siitä ihoni menee kananlihalle”

Uusien kappaleiden lisäksi Hämeenlinnassa kuullaan tietenkin myös Reillyn tähänastisen uran suurimmat hitit. Juuri ne kappaleet, jotka kaikki haluavat kuulla.

Hän ei koskaan kyllästy hittiensä soittamiseen.

– Se on muusikolle suurin mahdollinen kunnia, jos hänen laulunsa jäävät historiaan. Mutta vielä isompi juttu on se, että ne merkitsevät ihmisille jotain.

– Kuulen melko usein sitä, että joku kappale on soinut jonkun häissä tai diskossa silloin, kun joku on tavannut puolisonsa ensimmäisen kerran. Sellaisen kuuleminen tuntuu kerrassaan upealta ja saa edelleen ihoni kananlihalle, Reilly kuvailee.

Everytime we touch -kappaleesta on tehty myös tanssimusiikkiversioita, jotka Reilly on vastaanottanut mielenkiinnolla vastaan.

– On aina mielenkiintoista kuulla jonkun muun näkemys kappaleesta. Jotenkin kappale on puhuttanut toista muusikkoa ja uusi väylä on avautunut.

 

Maggie Reilly
  • Syntyi Skotlannin Glasgowssa syyskuun 15. päivänä vuonna 1956. Asuu edelleen Glasgowssa.
  • Nousi maailmantähteyteen Mike Oldfieldin yhtyeen laulajana. Yhteistyön suurin hitti oli vuoden 1983 Moonlight Shadow, joka nousi parhaimmillaan Suomessa singlelistan toiselle sijalle.
  • Lauloi viidellä Mike Oldfieldin levyllä.

 

Maggie Reilly Verkatehtaalla tiistaina 1.10. 2019 kello 19.