fbpx
Kaupallinen yhteistyö

Merkonomista on moneksi

Vanha tuttu merkonomi on nykyään moniosaaja, jonka taitoja tarvitaan käytössä kaikessa liiketoiminnassa. Tavastian merkonomikoulutus antaa monipuolisen pohjan sekä työelämään että jatko-opintoihin.

Nyt ovat tilat kohdillaan! Koulutusyhtymä Tavastian vanha auditorio on remontoitu upeaksi oppimisympäristöksi, jossa kaikki toimii. Uudet tilat ovat todellakin räätälöity tiimioppimiseen, ja merkonomiopiskelijat ottavat ilon ja opin irti.

– Omat aitiot ryhmille, isot näytöt ja hienosti toimiva tekniikka, kyllä näistä ollaan ylpeitä. Opiskelijatkin sanoivat, että vow, on meillä aika päheetä täällä, hymyilee lehtori Seija Kajaala.

Sama vow-efekti tulee vierailijalle, ja hyvähenkinen tekemisen meininki tarttuu. Tilat ovat poikkeuksellisen hienot, mutta niin ovat kolmannen vuoden opiskelijoiden yritysesittelytkin. Ryhmätöinä opiskelijat ovat rakentaneet yrityksiä ideasta myyntiin. Tuote, tarina, talous ja liiketoimintasuunnitelma, t-paitoja, luistinten teroitus asiakkaan valitsemassa paikassa ja hienosti brändättyjä koiraharrastajan tuotteita, kaikki valmiita vähintäänkin Leijonan luolaan.

– Paikallisten yrittäjien kanssa yhteistyössä olemme järjestäneet Leijonan luola -tapahtumia, joissa opiskelijat ovat päässeet esittelemään yritysideoitaan. Kokeneiden yrittäjien mentorointi, kannustus ja palaute ovat todella arvokkaita ja innostavia, kertoo lehtori Jarkko Savijoki.

Asenne ja taidot kohdillaan

Yrittäjyys kokonaisuutena ja yrittäjämäinen asenne kulkee läpi opintojen, mutta se ei tietenkään tarkoita, että kaikista koulutetaan yrittäjiä. Taloushallinto, asiakaspalvelu, myynti, tapahtumatuotanto ja toiminnan tuloksellisuuden ymmärtäminen valmistavat käytännössä kaikkeen liiketoimintaan sekä jatko-opintoihin.

– Työpaikat hakevat luotettavia vastuunkantajia, joilla asenne on kohdillaan. Tiimityö, digitaidot, asiakaspalvelu ja oman osaamisen sekä tuloksellisen toiminnan tunnistaminen ovat tärkeitä osia kaikessa liiketoiminnassa. Näitä me opetamme innostavalla asenteella, Kajaala sanoo.

Toisen vuoden opiskelija Roosa Uosukainen tiesi yhdeksännellä luokalla mitä halusi eikä ole katunut.

– Merkonomiopinnot olivat ensimmäinen valinta. Yleissivistävä ja monipuolinen pohjakoulutus, jonka jälkeen on valmis ammattiin ja jatko-opintoihin. Kun valmistun, niin tavoitteena ovat tradenomi-opinnot Hamkissa sekä työn ja opintojen yhdistäminen, Roosa pohtii.

Roosa Uosukaisen tavoitteena on valmistumisen jälkeen yhdistää jatko-opinnot sekä työ.

Tavastialla on hyvät yhteydet työelämään, ja työpaikalla oppimisen jaksot näyttöineen oleellinen osa koulutusta.

– Tunnemme sekä opiskelijat että talousalueen yritykset hyvin. Tämä yhtälö toimii hyvin ja on erittäin arvokas. Opiskelija pääsee oppimaan oikeassa työelämässä ja työnantaja löytää parhaassa tapauksessa hyvän työntekijän, kuvailee Kajaala.

Opitaan tekemällä ja teoriassa

Roosa Uosukainen vahvistaa lehtorin puheet.

– Tykkään oppia tekemällä. Opinnot ovat olleet hyvin valmistavia, monipuolisia ja ohjelmistot ovat tulleet tutuksi.  Pääsin Stadium-liikkeeseen ja sain tehdä kaikkea mitä täällä on opittu. Oli todella hienoa. Erilaisia päiviä ja tehtäviä, kaikki mukavia, todellakin haluaisin tehdä jatkossa työkseni, Roosa hymyilee.

Jokaiselle opiskelijalle räätälöidään opintopolku. Opiskelu tapahtuu koulussa, verkossa, itsenäisesti, ryhmissä ja työpaikoilla. Merkonomin tutkintotodistus on tärkeä tunnustus ja pohja tulevaan.

– Elämään, työelämään ja jatko-opintoihin, merkonomista on joka tapauksessa moneksi, Kajaala kiteyttää kauniiksi lopuksi.

Kevään aikana haku seuraaviin alan tutkintoihin

Liiketoiminnan perustutkinto

Yhteishaku 19.2.-12.3.2019

  • peruskoulun päättäville, aikaisemmin peruskoulun suorittaneille, joilla ei ole vielä toisen asteen koulutusta ja harkintaan perustuvassa haussa esimerkiksi opiskelija, jolla ei ole suomalaista peruskoulun päättötodistusta.

Jatkuva haku 22.4.-4.8.2019 

  • hakijat, joilla on jo aikaisempi tutkinto, työelämässä osaamista hankkineet, alaa vaihtavat ja oppisopimuskoulutukseen hakautuvat, joilla on koulutustyöpaikka tiedossa

Lisäksi seuraavat ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Liiketoiminnan ammattitutkinto

  • seuraava koulutus alkaa 4.2.2019 tai sopimuksen mukaan

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

  • koulutus alkaa sopimuksen mukaan

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto