Kaupallinen yhteistyö

Milloin kannattaa ottaa lainaa?

Mainos. Moni kotitalous on jossakin vaiheessa tilanteessa, jossa lainarahalle tulee tarvetta. Laina kannattaa aina ottaa harkiten ja oikeaan tarpeeseen, oman maksukyvyn mukaisesti.

Sinulla saattaa olla yllättäviä laskuja tai haluat lähteä unelmiesi lomamatkalle, eikä rahaa kuitenkaan ole vielä ehtinyt kertyä säästöön. Syitä voi olla monia ja vain sinä voit tietää milloin lainan ottaminen on todella tarpeen. Ruuhkavuosina arjessa saattaa kulua paljon rahaa ja usein sattuu myös yllättäviä menoja, joihin ei ole mahdollista varautua. Jos riittäviä säästöjä ei ole käytettävissä, on lainaraha helppo ratkaisu ongelmaan.

Lainan ottaminen ei ole mikään häpeä, vaan nykyisin se on varsin yleinen ratkaisu moneen arjen kiperään tilanteeseen. Lomien jälkeen tili saattaa ammottaa tyhjyyttä, mutta lomasta täysillä nauttiminen saattaa hyvinkin olla sen arvoista, että myöhemmin omaa taloutta hieman tasapainotetaan lainarahalla. Lainaamisessa henkilökohtaisen taloutesi tunteminen on tärkeintä. Lainarahaan turvautuminen voi hyvinkin olla osana vastuullista taloudenhallintaa, kunhan pystyt myös suoriutumaan lainan takaisinmaksusta ajallaan.

Lainaa moneen tarpeeseen

Pikalainaa ja kulutusluottoa voi periaatteessa ottaa mitä tarkoitusta varten tahansa. Nimensä mukaisesti kulutusluotto on tarkoitettu nimenomaan kulutukseen, mutta tällaisella lainarahalla voidaan tehdä myös hieman isompia ostoksia. Esimerkiksi auton voi rahoittaa osittain tai kokonaan kulutusluotolla. Useimmiten pienet lainat otetaan kuitenkin hieman vaatimattomampiin kohteisiin kuten laskujen maksuun, arjen kuluihin, lomarahaksi tai omaa unelmien lomamatkaa varten.

Lainaa otetaan usein siis varsin tavallisiin menoihin, eikä lainan saamiselle välttämättä tarvitse olla sen painavampaa syytä. Riittää että olet maksukykyinen. Turhaan lainaa ei silti kannata ottaa, vaan omaa lainantarvetta ja maksukykyä on pystyttävä realistisesti arvioimaan. Lainalaskurit toimivat korvaamattomana apuna omaa lainaa kartoittaessa, sillä ne tekevät työlään vertailun puolestasi.

Nopeaan tarpeeseen

Parhaassa tapauksessa lainarahat ovat tilillä jo samana päivänä, mikä on yksi netissä haettavien pikalainojen valttikortti. Kulutusluotoissa ja pikalainoissa houkuttelee juuri niiden helppous – mikäli hakijan luottotiedot ja maksukyky ovat kunnossa, on lainan saaminen todella nopeaa.

Toisin kuin perinteisten pankkilainojen kanssa, nettilainaa voit hakea mihin tahansa tarkoitukseen, riippumatta siitä, miten aiot rahasi käyttää. Et siis tarvitse mitään perusteluja lainanhakuun.

Laina-ala on hyvin kilpailtu ja toimijoita on yksin Suomen markkinoilla paljon. Tämä takaa kuluttajille loistavan mahdollisuuden kilpailuttaa niin pienet kuin vähän suuremmatkin lainat.

Tutustu siis Suomen pikalaina tarjontaan kätevästi Matchbankerin avulla ja löydä sinulle sopiva laina jo tänään.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi