Kaupallinen yhteistyö

Palmia Kouluruoka -sovellus kertoo mitä kouluissa ja päiväkodeissa syödään

Palmia Kouluruoka-sovellus tuo puhelimeesi kaikkien Palmian koulujen ja päiväkotien ruokalistat, uutiset ja yhteystiedot.

”Halusimme parantaa tiedonkulkua sekä keskustelua nuorten ruokailijoidemme ja heidän huoltajiensa kanssa, niinpä kehitimme Palmia Kouluruoka -sovelluksen. Sen avulla on mahdollista lisätä lasten ja nuorten kiinnostusta ruokaan ja osallistaa heitä kouluruokailun kehittämiseen yhdessä koulun ja ruokapalvelun tuottajan kanssa”, kertoo ravintola- ja ruokapalveluiden liiketoimintajohtaja Jaana Kujala.

Kouluruoka-sovellus tuo puhelimeen koulujen ja päiväkotien ruokalistat, yhteystiedot ja uutiset. Sovellukseen kannattaa tallentaa oman suosikkiravintola, jolloin sen ruokalista on aina helposti löydettävissä etusivulla. Kotonakin on mukava tietää, mitä lapset koulussa syövät, ettei laita samaa ruokaa myös illaksi.

”Kouluruoka-sovelluksen avulla koululaiset voivat myös osallistua äänestyksiin ja antaa helposti palautetta ravintolalle.  Uutisosiossa kerrotaan mm. tulevista juhlapäivistä, ruokateemoista ja muista ajankohtaisista asioista kuten vaikkapa äänestyksistä”, jatkaa Kujala.

Ruoan ainesosat ja alkuperä

Sovelluksen tärkein ominaisuus on varmasti ruokalajin nimen perässä oleva i-näppäin, jonka alta löytyy ravintoarvot sekä ainesosat, joista ruoka on valmistettu. Monissa perheissä on allergisia lapsia ja infon lukemalla selviää mistä ainesosista ruoka on valmistettu ja mitä lapsi voi turvallisesti syödä. Ruoan alkuperä on alkanut kiinnostaa monia vanhempia yhä enemmän, varsinkin lihan ja kalan kohdalla moni haluaa selvittää ovatko raaka-aineet kotimaisia.

Suosittu sovellus

”Tällä hetkellä Kouluruoka-sovellusta on ladattu puhelimiin hiukan vajaa 8000 kertaa. Sovellus on todellakin lunastanut paikkansa lasten, vanhempien, isovanhempien ja muiden lasten huoltajien puhelimissa. Digitaalisia palveluja diginatiiveille”, toteaa Palmian ICT-kehittämisjohtaja Riku Moisio.

Käyttäjäkommentteja & palautteita

”Huomenna alkaa äänestys pääsiäisaterialle! Mitä sä äänestät? Mä taidan haluta noista vaihtoehdoista lounaalle broileria keltaisella kastikkeella riisin kera…”

”Tänään oli hyvää makaronilaatikkoa, mutta koskahan on taas tortilla-päivä? Ne on mun lempiruokaa.”

”Tää on helppo sovellus käyttää, mun mummi ja pappakin on ladannu tän. Ne lukee aina ruokalistan ja ihmettelee kuinka oli ennen ja kuinka on nyt.”

 

Kouluruokasovelluksen tärkeimmät

  • katso ruokalistat
  • tägää suosikkiravintola
  • anna palautetta
  • lue uutiset
  • osallistu äänestyksiin
  • löydä Palmian kouluravintolat kartalla

Ilmaisen sovelluksen voi ladata AppStoresta ja Google Playsta. Ruokalistat löytyvät myös ruoka.palmia.fi-sivuilta koulu- ja päiväkotikohtaisesti.